Melyik gyümölcsben a legkevesebb a cukor? Nem mindegy, melyiket eszed diéta alatt
A gyümölcscukor fogyasztását a diéta során érdemes csökkenteni, de nem elhagyni.

gyumolcsok nyari gyumolcs gyumolcsnap
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legtöbb fogyókúrás étrend tiltólistáján első helyen szerepel a cukor étvágynövelő hatása miatt. Nem mindegy azonban, hogy milyen forrásokról és fajtákról van szó.

A finomított cukrok gyártási eljárása során mindent letisztítanak róluk, így elveszítik rost-, vitamin-, ásványi anyag- és fehérjetartalmukat. Ennek köszönhetően gyorsan felszívódnak, hamar megdobják a vércukorszintet, de nem sokáig biztosítanak energiát, így rövidesen újra rád tör az éhség. A természetesen előforduló cukrokkal azonban nem ez a helyzet.

Gyümölcsök diétához

A gyümölcsök tele vannak a szervezeted számára hasznos tápanyagokkal - antioxidánsokkal, rosttal, vitaminokkal, ásványi anyaggal. Sok fogyókúrázó mégis teljes mértékig kiiktatja őket a cukortartalmuk miatt. A gyümölcsökben szukróz, glükóz - szőlőcukor - és fruktóz - gyümölcscukor - található. Szénhidrátjaik gyors felszívódásúak, de nem kell kimaradniuk az étrendből.

Csak arra ügyelj, hogy fogyassz melléjük mindig más, magas rosttartalmú ételt - magvakat, zabpelyhet -, sose edd őket magukban. Emellett válogasd meg, hogy milyen gyümölcsöket fogyasztasz, de nem csak a cukortartalom szerint. A legjobb, ha azokat részesíted előnyben, melyekben glükóz van több, és fruktóz kevesebb. A gyümölcscukrot csak a máj képes felhasználni, a feleslegből rögtön zsír keletkezik. A szőlőcukor ezzel szemben az izmok és az agy számára is táplálék, ezért valószínűbb, hogy raktározás helyett felhasználásra kerül, főleg, ha reggel vagy edzés előtt eszed. A következő gyümölcsök mind jó választást jelentenek!

Ezt is szeretjük