Melyik gyümölcsben a legkevesebb a cukor? Nem mindegy, melyiket eszed diéta alatt
A gyümölcscukor fogyasztását a diéta során érdemes csökkenteni, de nem elhagyni.

- A divatból merít önbizalmat a gyönyörű 50 feletti modell: nőiessége és csodás személyisége minden öltözékében tükröződik »
- Palvin Barbi a laza sikket kedveli: így öltöznek a modellek a szimpla hétköznapokban »
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
A legtöbb fogyókúrás étrend tiltólistáján első helyen szerepel a cukor étvágynövelő hatása miatt. Nem mindegy azonban, hogy milyen forrásokról és fajtákról van szó.
A finomított cukrok gyártási eljárása során mindent letisztítanak róluk, így elveszítik rost-, vitamin-, ásványi anyag- és fehérjetartalmukat. Ennek köszönhetően gyorsan felszívódnak, hamar megdobják a vércukorszintet, de nem sokáig biztosítanak energiát, így rövidesen újra rád tör az éhség. A természetesen előforduló cukrokkal azonban nem ez a helyzet.
Gyümölcsök diétához
A gyümölcsök tele vannak a szervezeted számára hasznos tápanyagokkal - antioxidánsokkal, rosttal, vitaminokkal, ásványi anyaggal. Sok fogyókúrázó mégis teljes mértékig kiiktatja őket a cukortartalmuk miatt. A gyümölcsökben szukróz, glükóz - szőlőcukor - és fruktóz - gyümölcscukor - található. Szénhidrátjaik gyors felszívódásúak, de nem kell kimaradniuk az étrendből.
Csak arra ügyelj, hogy fogyassz melléjük mindig más, magas rosttartalmú ételt - magvakat, zabpelyhet -, sose edd őket magukban. Emellett válogasd meg, hogy milyen gyümölcsöket fogyasztasz, de nem csak a cukortartalom szerint. A legjobb, ha azokat részesíted előnyben, melyekben glükóz van több, és fruktóz kevesebb. A gyümölcscukrot csak a máj képes felhasználni, a feleslegből rögtön zsír keletkezik. A szőlőcukor ezzel szemben az izmok és az agy számára is táplálék, ezért valószínűbb, hogy raktározás helyett felhasználásra kerül, főleg, ha reggel vagy edzés előtt eszed. A következő gyümölcsök mind jó választást jelentenek!
OLVASD EL EZT IS!

- szénhidrát
- női egészség