A 8 legerősebb gyulladáscsökkentő étel: tele vannak antioxidánsokkal és rosttal

A tudatos, egészséges életmód szerencsére mind a megelőzésben, mind a fennálló betegség tüneti kezelésében hasznos segítséget jelent.

GettyImages-1281479824 (2)
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyulladás a szervezet védekező mechanizmusának fontos alapeleme, tulajdonképpen az immunrendszer válaszreakciója egy fertőzésre, kórokozóra. Erősödéséhez a túlsúly, a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is hozzájárul.


Gyulladási folyamatok szinte bárhol kialakulhatnak a szervezetben, az érrendszerben, az ízületekben, a légutakban vagy az emésztőrendszerben, ami krónikussá válva nemcsak számos szövődménnyel járhat, de a diétát is szabotálhatja, mivel a gyulladások folyamatos stresszt jelentenek a szervezet számára.

Gyulladáscsökkentő ételek

A szervezetben levő gyulladások erősödéséhez a helytelen táplálkozás is hozzájárul, a túlzott cukor- vagy transzzsírfogyasztás kedvezőtlenül hat az egészségre, de a túlságosan feldolgozott élelmiszerek is egyre több olyan anyagot tartalmaznak, melyre a szervezet gyulladással válaszol, mivel ezeknek az ételeknek jellemzően alacsony a tápértéke, de magas a só- és a hozzáadottcukor-tartalma, emellett pedig telített zsírokban is bővelkednek.

A gyulladáscsökkentő étrendbe érdemes olyan alapanyagokat választani, amelyek feldolgozatlanok, sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot, valamint esszenciális zsírsavakat tartalmaznak, amelyek pozitívan hatnak a már kialakult gyulladásokra is. Mutatjuk, milyen élelmiszereket építs be az étrendedbe. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük