Gyomorforgató, életveszélyes diéták
Ne próbáld ki őket!
Sokan sok mindenre képesek a fogyásért, de ezek a diéták tényleg túlmutatnak a józan ész határain.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte nincs olyan fogyókúrázó, aki ne próbált volna már ki legalább egy hihetetlennek vagy éppen abszurdnak hangzó diétát a gyors és könnyű fogyás reményében.

Ezzel önmagában nincs is baj, hiszen emberi tulajdonság, hogy szívesen elhisszük azt, amit hinni szeretnénk. Az alábbi diéták követőivel azonban egészen biztos, hogy nincs valami rendben.

Vigyázz! Gyomorforgató módszerek következnek!

Karcsúsító vizelet

Arról, hogy a vizelet a bőrre kenve megállítja a ráncosodást, már régóta hallani, valamilyen oknál fogva azonban a reggeli vizeletes arcmosás mégsem hódította meg a világot. Ennek ellenére néhány híve biztosan van, hiszen a combba fecskendezett pisiinjekciónak is akadtak követői.

Az elképesztő ötlet a tengerentúlról származik, és követői - meg persze azok, akiknek komoly bevétele van az üzletből - azt állítják, ha terhes nők vizeletét juttatod a szervezetedbe, a benne található hormonok becsapják a testedet, ami úgy reagál, mint ha állapotos lennél, ennek következtében pedig felgyorsul az anyagcseréd és beindul a fogyás.

Sok fogyni vágyó több százezer forintot fizet az interneten rendelt, kétes eredetű pisiért, nem is gondolva arra, hogy amellett, hogy a módszer finoman szólva is gusztustalan, még életveszélyes is - ilyen dózisú hormon ugyanis nagyon komoly egészségügyi problémákat, akár trombózist is képes okozni.

Nem véletlen, hogy a hormontartalmú fogamzásgátló tabletták - melyek hasonló elven működnek, vagyis elhitetik a testeddel, hogy már várandós vagy - csakis orvosi felügyelet mellett szedhetők.

Az már csak hab a tortán, hogy ezek a bogyók sem éppen karcsúsító mellékhatásukról híresek, illegális és gyomorforgató alternatívájukat mégis naponta több százan fecskendezik a bőrük alá.

Nyershús-diéta

A paleolit diéta sok követőt talált magának az utóbbi években, Aajonus Vonderplanitz azonban a tűz felfedezése előtti időkre alapozta fogyókúrás módszerét. Az alapelvek gyakorlatilag a paleolit módszerrel egyeznek meg, azzal a különbséggel, hogy Vonderplanitz azt javasolja, nyers formában rágcsáld el a napi húsadagodat.

A diéta feltalálója állítólag ezzel az étrenddel gyógyította ki magát az áttételes rákból, az étrend követői pedig állítják, könnyűnek és energetikusnak érzik magukat, nem érzik az evés utáni álmosságot, a kilók pedig csak úgy fogynak róluk.

Míg egyes kultúrákban elfogadott dolog a nyers hús fogyasztása, azért a legtöbb ember a tűz felfedezése óta szereti inkább átsütni a pecsenyéjét, és legfeljebb pármai sonka vagy tatár bifsztek formájában fogyaszt nyers húst.

Ennek oka nemcsak az, hogy így könnyebb megrágni a falatokat, és a hús íze is élvezhetőbb lesz, hanem, hogy a magas hőfokon elpusztulnak az olyan veszélyek baktériumok és férgek, amelyek gyakran előfordulnak a sertés- vagy marhahúsban, az emberi szervezetbe jutva pedig életveszélyes megbetegedéseket okozhatnak. Persze, ha a nyershús-diéta nem válik be, így legalább rögtön átállhatsz a következő gyomorforgató diétára.

Egészséges diéták
Ha szeretnél megszabadulni a túlsúlytól, inkább keress egy egészséges, követhető, tartós sikerű diétát a Diéta ABC-ben!

Te lenyeled, ő megeszi - fogyás galandféreggel

A legtöbb anyuka árgus szemekkel figyeli homokozóban játszadozó csemetéjét, hiszen ki ne hallott volna már legalább egy rémtörténetet, amiben szerepel egy macska, egy adag frissen leszórt homok, egy kisgyerek és egy galandféreg.

Ezek közül a gyerekek közül aztán néhányan, amikor felnőnek, önként nyelik le az interneten rendelhető, ekkor még egészen apró férget, talán bele sem gondolva abba, hogy az élősködő rövid idő alatt akár nyolcméteresre is nőhet.

A hatás az első időkben kecsegtető: azt eszel, amit csak akarsz, akkor, amikor csak szeretnéd, a féreg hatására ugyanis biztos, hogy egy gramm pluszsúly sem ragad majd rád, sőt, drasztikus fogyásba kezdesz.

A bélfalba kapaszkodó, ekkorra már méretesre nőtt giliszta azonban nincs tekintettel arra, hogy mikor férsz bele a kedvenc ruhádba, tovább nyeli előled a tápanyagokat. Erősebb idegzetűek abba is belegondolhatnak, hogy amit a bélféreg megeszik és megemészt, az valahol ki is adja magából - a galandféreg ürüléke mérgezéses tüneteket, ingerlékenységet, de akár rohamokat is okozhat, talán nincs is olyan kórházas sorozat, ahol nem éltek volna még ezzel a klisével.

A gusztustalan módszer tehát a kezdeti sikerek után nagyon súlyos egészségügyi problémákat és kóros soványságot is okozhat, a szaporodásnak indult bélférgeket pedig - mivel hímnős állatról van szó, egyetlen lenyelt példány is képes sokasodásnak indulni a belekben - csaknem lehetetlen eltávolítani.

OLVASD EL EZT IS!

fenyeves
  • végleges fogyás
  • veszélyes diéta

Ebbe a diétába haltak bele a legtöbben

Ezt is szeretjük