Nincs bennük glutén, nem hizlalnak, és finomak: 14 isteni köret az ebédhez, vacsorához
Válassz okosan köretet, és a kilók egyszerűen leolvadnak rólad.
Dia

Párolt káposzta
A klasszikus magyar konyha egyik legjobb gluténmentes körete, ami tökéletes kísérője a sült húsoknak. Nagy előnye, hogy a legtöbb kifőzdében megtalálható alternatívaként, azonban érdemes rákérdezni, hogy cukorral készítették-e.
Dia

Grillezett zöldségek
A mediterrán konyha népszerűvé válásával szerencsére nemcsak az olaszos tészták és a pizza tört be hazánkba, hanem a grillezett zöldségek is, amely egyszerű és remek gluténmentes köret.
Dia

Párolt zöldségek
A francia párolt zöldségek szintén nagyon jó köretek, de arra figyelj, hogy ne mirelitből készítsd, ne főzd agyon. Csak egy gyors párolás, hogy könnyebben emészthetőbbé váljanak a zöldségek, de roppanósak maradjanak. Egy kis vajjal, sóval, citromlével válnak igazán finommá!
Dia

Zöldborsópüré
Ehhez mirelit borsót is nyugodtan használhatsz, ugyanolyan finom lesz. Tedd fel főni a borsót egy fazék vízben, dobj mellé egy-két gerezd fokhagymát, majd mikor a borsó éppen megpuhul, öntsd le a víz nagy részét, de ne mindet, hogy krémesre turmixolhasd. Sózd, borsozd, tehetsz bele petrezselymet vagy mentát is. Egy kevés vaj hozzáadásával krémesebbé teheted.
Dia

Paradicsomos padlizsán
Már kora tavasszal lehet padlizsánt kapni, és a szezon egészen őszig kitart. Grillezve is nagyon finom, de próbáld ki paradicsomszósszal, bazsalikommal felgöngyölve, sütve, illetve paradicsomos raguként készítve.
Dia

Zelleres burgonyapüré
A burgonyától sok fogyókúrázó ódzkodik, holott ha nem olajban sütöd, és nem eszel belőle túl sokat, akkor nem kell tiltólistára tenned. Ráadásul ha sült zellerrel vegyíted a főtt krumplit, amikor pürét készítesz, akkor sokkal alacsonyabb kalóriatartalmú köretet kapsz.
Dia

Édesburgonya
Az édesburgonya egyelőre kissé drága, de 700 forintért már sok helyen egy kilót is vehetsz. Idővel valószínűleg jóval olcsóbbá fog válni, mivel már rájöttek a biogazdák, hogy hogyan lehet a mi éghajlatunkon is termeszteni.
Kalóriatartalma jóval alacsonyabb, íze sokkal édesebb, mint a sima krumplié. Tepsiben sütve, illetve alufóliába göngyölve sütve egyaránt gyors és finom köret, ami nem igényel erős fűszerezést.
Dia

Lencse és bab
A lencséből és a babból nagyon finom köretek készíthetőek, akár akkor, ha előfőzve hideg salátához kevered, akár akkor, ha meleg köretként eszed őket. A keleti konyha előszeretettel használja, de itt egy egyszerűbb lencsesaláta-recept, ha ki szeretnéd próbálni.
Dia

Sült sárgarépa
A tepsiben sütött sárgarépa gyakorlatilag teljesen ki tudja váltani a sült krumplit. Tégy te is egy próbát, meg fogod szeretni! Pici olívaolajra és tengeri sóra lesz hozzá szükséged.
Dia

Nyers saláták
Akár zöld salátákat választasz balzsamecetes, olajos öntettel, akár a joghurtos salátákat kedveled, igyekezz minél többször ezt az opciót választani.
Dia

Köles, hajdina, quinoa, barna rizs
Ezek a gluténmentes gabonafélék nagyon jó alternatívát jelentenek, melyeket mind kombinálhatod az eddig bemutatott zöldséges köretek bármelyikével, ha tartalmasabb ebédre vágysz.