Hogyan válaszd ki a tökéletes futócipőt? 8 szuper darabot is mutatunk árakkal, lelőhellyel
Nem mindegy, milyen felületre választod: aszfaltra, rekortánra, esetleg terepre?

GettyImages-578633053
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sportolás során a kellő elszántság mellett elengedhetetlen a megfelelő eszközök beszerzése is. A futás szerelmesei például nagy gondot kell, hogy fordítsanak a tökéletes futócipő kiválasztására. Egy nem megfelelő darab ugyanis komoly egészségügyi károkat okozhat a későbbiekben: lábfájdalom, ízületi gondok, de gerincbántalom is kialakulhat.

A futócipő kiválasztásakor több szempontot érdemes figyelembe venned: a láb méretét és a lábboltozat formáját, azt, hogy a cipő megfelelően tartja-e a bokát, és az sem mindegy, hogy milyen felületre választod: aszfaltra, rekortánra vagy terepre.

Szuper darabok árral, lelőhellyel

A fentieken kívül fontos szempont a futó technikája és futási intenzitása is. Egy jól megválasztott darab remek élménnyé varázsolja a futást.

Aszfaltra

A nagyvárosba, a kemény felületű utakra és pályákra olyan lábbeli való, ami csillapítja a talajfogásnál keletkezett erőt, puha, könnyű súlyú, valamint jól tapadó cipőtalppal rendelkezik.

Rekortánra

Ha inkább futópályán vagy a margitszigeti rekortánon futsz, rengeteg fajtájú és márkájú verseny futócipők közül válogathatsz. Mivel a rekortán eleve egy puhább, rugalmas gumiréteggel bevont felület, így a túlságosan puha talpú, talajcsillapításra kialakított cipők nem ajánlottak az instabilitás miatt. Helyette vékonyabb, hajlékony talpú darabot válassz.

Terepre

Akár erdőben, akár hegyekben vagy bármilyen egyenetlen felületen futsz, minimális sarokemeléssel rendelkező terepfutó cipőre lesz szükséged, ami stabilan tartja a bokát, vízálló és csúszásgátló, azaz jól barázdált.

Az alábbiakban nyolc szuper darabot mutatunk árral, lelőhellyel.

Borító-és ajánlóképek:

Ezt is szeretjük