8 futócipő, amit aszfaltra terveztek, és kíméli a térdet: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk őket
Olyan futócipők kerülnek bemutatásra a cikkben, amiket kifejezetten aszfaltra terveztek.

GettyImages-565783657
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megfelelő futócipő kiválasztása kulcsfontosságú, pláne, ha aszfaltról van szó, hiszen erre a terepre megfelelő ütéscsillapítású cipő való.

Első lépésként érdemes egy szaküzletben lábállásvizsgálatot csináltatni, ahol megállapíthatják, hogy befelé-kifelé dőlő lábad van-e, vagy esetleg egyik sem, ez utóbbi a legjobb eset. Ezután javasolt a használatnak megfelelő kialakítású lábbeli után nézni.

Futócipők aszfaltra

Fontos leszögezni, hogy alapesetben a lábizmoknak kell tartania a bokát és a térdeket, a cipő csak nagyon kicsit kompenzál. Olyan esetekben javasolt speciális cipellőket keresni, hogyha valamilyen mozgásszervi probléma, állapot miatt fájdalmas a járás, kocogás. De bármilyen futócipőről is legyen szó, elsősorban a lábizmok erősítésével, bokamobilizációval lehet elkerülni a sérüléseket. Az izomépítés folyamatát egy jól kiválasztott cipő hatékonyan támogatja - alább olyan modellek láthatóak, amiket kifejezetten aszfaltra terveztek. 

(Cikken belüli képek forrása: top4running, hervis, aboutyou, sportisimo, 4camping, maratonman, newbalance, decathlon, borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük