Friss kutatás! Testsúlyod 10%-át adhatod le egy apró mag segítségével

A zöld kávébab erőteljes fogyasztó hatását támasztotta alá egy külföldi tanulmány.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy új kutatás szerint a zöld kávébab fogyasztása segít abban, hogy gyorsabban olvadjanak le rólad a kilók. A tanulmányt az Amerikai Kémiai Társaság 243. országos találkozóján hozták nyilvánosságra, San Diegóban.

A kísérletet végző Joe Vinson és munkatársai 22 napon keresztül folytatták a vizsgálatot, melynek eredményeként a kísérleti alanyok átlagosan testsúlyuk 10%-át adták le.

Bővebben a kutatásról

A vizsgálatban 16, 22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt. A kísérlet során az alanyok minden nap kávékivonatot kaptak: alacsony - 700 mg - vagy nagy dózisban - 1050 mg.

A 22 hét alatt nem változott jelentős mértékben a kalória-, szénhidrát-, zsír- és fehérjebevitelük, illetve a testmozgás gyakorisága sem.

A vizsgálat végére a résztvevők átlagosan testsúlyuk 10%-ától szabadultak meg, illetve a testzsír mennyisége is 16%-os csökkenést mutatott.

Karcsúsító klorogénsav

A kutatást vezető Vinson úgy véli, az eredmény a kávébabban található klorogénsavnak köszönhető, mely a zöld babkávé legfontosabb természetes hatóanyaga.

Bár ez a vegyület megtalálható a hagyományos pörkölt kávéban is, nem akkora mennyiségben, hogy napi pár csésze fekete elfogyasztásával a kutatás eredményéhez hasonló sikereket érhess el. Mivel a kávébabot 240-250 Celsius-fokon pörkölik, ezen a magas hőmérsékleten az anyagcsere serkentő klorogénsav nagy része elbomlik.

Így fogyaszd a zöld kávét!

Hazánkban a zöld kávé fogyasztása nem különösebben elterjedt, de ha a zöld teával barátságban vagy, talán hallottál már róla. Mindkettő lassan, ám hosszabb távra fejti ki élénkítő hatását - ellentétben a feketekávéval.

A 6 legfinomabb zsírbontó ital

Nézegess képeket!

Elolvasom

A zöld kávé fokozza a sejtek mikrokeringését és felpörgeti az anyagcserét. A benne található klorogénsav nem csupán a súlyvesztést segíti elő, de erős antioxidáns tulajdonságának köszönhetően rákellenes és szívvédő hatású is.

Fogyassz napi két csésze zöld kávét, reggel és délben: csökkenteni fogja az étkezés utáni hirtelen vércukorszint emelkedést. Ebből adódóan szervezeted a zsírtartalékokat használja majd, hogy több energiát nyerjen.

Kóstoltad már a zöld kávét?

Ezt is szeretjük