Konyha fogyókúrához: nem gondolnád, mennyit számít, hogy mi van a fagyóban

Így rendezd be a konyhádat a fogyókúrához.

no-huto-elott
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha fogyókúrába kezdesz, az első lépés mindig a konyhában kezdődik, hiszen itt tárolod az ételt, és itt készíted el a fogásokat, így akár az egész diéta sikere is múlat azon, hogyan rendezed be a hűtődet és a spájzodat.

Nemcsak az a fontos, mit tárolsz otthon, hanem az is, hogyan. Persze, lényeges, hogy az étrendedből kiiktasd a kalóriadús vagy egészségtelen ételeket, ha fogyni szeretnél, de legalább ilyen fontos az is, hogy hol és hogyan tárolod az egészséges zöldségeket és gyümölcsöket.

Fogyókúrás konyha

Általános szabály egy fogyókúrázó konyhájában, hogy semmi olyat ne hagyjon benne, ami kísértést jelenthet. Meg kell szabadulni azoktól az ételektől, amik régi, rossz beidegződéseket indíthatnak be, vagy amik túl sok kalóriát tartalmaznak. Ki kell paterolni a szénsavas, cukros üdítőket is. A maradék, egészséges ételeket pedig úgy kell rendszerezni, hogy azok mindig kézre álljanak, így sokkal rendszerezettebb, kényelmesebb lesz az étkezés a fogyókúra során, és könnyebb lesz sokáig megtartani az új szokásokat. Az alábbiakban néhány tárolási és rendszerezési trükköt mutatunk, amelyek segítségével megkönnyíthető a fogyókúra.

A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay.com

Ezt is szeretjük