Miért a legjobb fogyókúrás alapanyag az édeskrumpli? Isteni ételeket is mutatunk
Egészséges, laktató, kalóriaszegény csemege, ami sokkal változatosabban elkészíthető a barna rizsnél.

edesburgi 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valamikor 1978-ban érdekes tanulmány készült egy, a Pápua Új-Guineán élő, önellátó közösség étkezési szokásairól, a kutatóknak ugyanis szemet szúrt, hogy arrafelé a szívbetegség és a túlsúly fogalma ismeretlen volt. Annak ellenére, hogy az emberek kalóriabevitelének 90%-a édesburgonyából származott.

Sinnett és Whyte, a kutatás szerzői nem találtak sem alultápláltságra, sem hyperoniás szívbetegségekre utaló bizonyítékot a lakosság körében. Szerintük ennek csupán egyetlen magyarázata lehet, méghozzá az édesburgonya magas rost-, kalcium-, magnézium-, kálium-, C-, B6-, valamint A-vitamin-tartalma.

Fogyókúrás ételek édesburgonyából

A fentiek után nem meglepő, miért lett az édesburgonya napjaink népszerű fogyókúrás körete, hiszen alacsony glikémiás indexű, és, mivel komplex szénhidrátokat tartalmaz, fogyasztása kedvezően befolyásolja a vércukorszintet, valamint hosszúra nyújtja a jóllakottságot. Ha eddig azt gondoltad, a diéta során végig üres salátalevélen kell tengődnöd, mutatunk pár kalóriaszegény, mégis vitamin- és fehérjedús, édesburgonyából készíthető finomságot!

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük