3 jó szokás, ami nélkül sosem fogsz lefogyni
Ha nem akarod, hogy fogyókúrád biztos kudarcra legyen ítélve, nem árt, ha a kezdeti elszántság mellé a következő jó szokások is társulnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elhízást joggal tartják a 21. század népbetegségének, illetve a jövő egyik legjelentősebb egészségügyi problémájának. Míg korábban kifejezetten amerikai jelenségként tartották számon, ma már közismert tény, hogy a túlsúly és az elhízás mértéke az európai lakosság körében is növekvő trendet mutat, hazánkban például - a Magyar Elhízástudományi Társaság adatai szerint - az érintettek aránya a 60%-ot is meghaladja.

Annak ellenére azonban, hogy a fogyókúrára építő termékek és módszerek kínálata egyre csak bővül, igen elenyésző azok száma, akiknek sikerül tartós és jelentős mértékű fogyást elérniük.

A csodadiéták, a jó tanácsok és zsírégető trükkök ugyanis egyaránt hatástalanok maradnak, ha megfeledkezel a helyes hozzáállásról, illetve azokról a jó szokásokról, melyek a karcsúság felé vezető első lépéseket jelentik. Ha stratégiádat a következő három tulajdonságra építed, nem érhet csalódás - csupán egy csöppnyi akaraterőre lesz szükséged!

1. Precizitás

A fogyókúra sikerének egyik legfőbb akadályát a meggondolatlanság, illetve közeli ismerősei, a szétszórtság, a kapkodás és a felkészületlenség jelentik. Mint ahogy az intenzívebb testedzésbe, úgy a diétába sem lehet egyik napról a másikra, a megfelelő információk és előkészületek hiányában belevágni, abban bízva, hogy csak találsz majd valami egészségeset a hűtőszekrényben. Amellett, hogy a diéta megkezdése előtt nem árt kikérni orvos vagy dietetikus tanácsát, fontos tisztában lenned azzal, pontosan hány kilótól kellene megszabadulnod - többek közt ki kell számítanod BMI-indexedet -, illetve melyik az a diétatípus vagy mintaétrend, ami a legközelebb áll hozzád, illetve, ami biztosítja számodra a célul kitűzött súlyvesztést.

Jóval átláthatóbbá teheted teendőidet és céljaidat, ha úgynevezett diétás naplót vezetsz, vagyis részletesen feljegyzel mindent, legyen szó a napi menüről, az aktuális bevásárló-listáról, kedvenc diétás receptjeidről, a leadott kilók számáról, vagy arról, hogy egy-egy nap épp hogy érzed magad. Minden egyes napra írd fel előre teendőidet, majd pipáld ki az elvégzett pontokat.

A naplóvezetés mindezek mellett kiváló lehetőség arra, hogy nyomon kövesd fejlődésedet és céljaid megvalósulását, valamint az eredményességre vonatkozóan hasznos következtetéseket vonhass le magadnak.

2. Türelem

A szakemberek és a tapasztalt fogyókúrázók is egyetértenek abban, hogy a súlyvesztéssel kapcsolatos eredmények szorosan összefüggenek a motiváció megtartásával, közvetve pedig az apró, elérhető célokból összeállított fogyókúrás programmal. Már az is nagyon jónak számít, ha sikerül elérned a heti 0,5-1 kilós súlyvesztést, de akkor se keseredj el, ha a mérleg a kezdeti szakaszban nem mutat eltérést - ha a diéta mellett edzel is, könnyen előfordulhat, hogy ennek oka csupán az izomtömeg növekedése, ami egyáltalán nem jelent rosszat, sőt, azt mutatja, hogy beindult a zsírégetés.

Bármennyire is csábítóak az egyes villámdiéták, ne alapozz arra, hogy egy vagy két hét alatt letudod az egészet, ugyanis a gyors módszerek elsősorban a szervezet salaktalanítására, regenerálására és a felesleges víz kiürítésére jók, ami ugyan látványos eredménnyel jár, életmódváltás hiányában azonban nem vezet tartós fogyáshoz. A legjobb, ha egészséges, kiegyensúlyozott, változatos és életmód-programmá alakítható diétát követsz, mely nemcsak a tartós karcsúságot és a koplalástól mentes, könnyű fogyást biztosítja, de hozzájárul ahhoz is, hogy hosszú és egészséges életet élhess.

3. Realizmus

Szinte minden napra jut egy-egy kósza hír valamely közszereplő titokzatos átalakulásáról, vagy épp egy fodrászszalonban elsuttogott városi legenda az instant karcsúság legújabb csodaszereiről - azonban bármilyen fontos is a hit, illetve a lelkesedés, csak úgy lehetsz sikeres, ha ismered saját korlátaidat, és tudatában vagy, hogy az egészséges fogyás határain belül pontosan mire is vagy képes.

Adj magadnak körülbelül hat hónapot arra, hogy leadd a plusz kilókat, ezen belül pedig haladj apró lépésekben, napról-napra, hétről-hétre, illetve hónapról-hónapra. Ne támassz magad elé irreális elvárásokat, ne a tökéletesség legyen a célod, és ne másoknak akard megmutatni, hogy igenis képes vagy lefogyni.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Mindemellett akkor se keseredj el, ha olykor-olykor nem sikerül tartanod a diétát - szinte nincs is olyan fogyókúrázó, aki hónapokon keresztül kizárólag egészséges ételeket fogyaszt, és nem fordul vele elő, hogy alkalomadtán beadja a derekát egy-egy krémes süteménynek vagy édességnek. Fontos azonban, hogy az apró mellékvágányok ne tereljenek végleg le a helyes útról - a lelkiismeret-furdalás és az önvád helyett foglalkozz inkább azzal, másnap hogyan tudod onnan folytatni a diétát, ahol abbahagytad.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük