Fogyj le diéta nélkül!
Gyorsan ható, zsírégető házi praktikák
Fogyni szeretnél, de koplalni nem akarsz? Ezekkel a praktikákkal is fokozhatod anyagcserédet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy beinduljon a súlyvesztés, elengedhetetlen, hogy anyagcseréd megfelelő hatásfokkal működjön, amihez azonban a keleti tanok szerint az is létfontosságú, hogy tested energiaáramlása kiegyensúlyozott legyen. Utóbbi eléréséhez már néhány egyszerű, gyorsan elvégezhető gyakorlattal is hozzásegítheted magad - próbáld ki az energia-, illetve vér- és nyirokkeringés-fokozó gyakorlatokat, hogy a méregtelenítéssel együtt a fogyást is elősegítsd.

Fülmasszázs

Ezt a gyakorlatot akár reggel, az ágyban fekve is elvégezheted. Fogd meg mindkét füled, majd kezdd el masszírozni a fülcimpádat, amíg átmelegszik, illetve bársonyos lesz a tapintása. Ha fülbevalót viselsz, célszerű kivenned. Mivel a fülben és annak reflexzónáiban már röviddel a születés előtt leképeződött a test, a fülcimpa masszírozása az egész fejre hatással van.

A fülcimpák után masszírozd át hüvelyk- és mutatóujjaddal a fül szélét is felfelé haladva, ami a gerincoszlopodra és a hátadra van jó hatással. A fül csúcsát nyomkodva a medencét, a lábat és a kézfejet stimulálod. Mutatóujjaddal a fül belső mélyedéseit is átsimíthatod - a felső részen a mellkasi terület szerveire, a hallójárat körül pedig a hasi szervekre vagy hatással. Mindez pedig segít beindítani tested energiaáramlását, mely által az anyagcserét is fokozhatod.

Izometrikus gyakorlatok

Mielőtt felkelnél, érdemes szánnod pár percet egy igen egyszerű és hatásos reggeli szertartásra. Az izometrikus, azaz statikus gyakorlatokkal valamennyi izmodat megfeszítheted anélkül, hogy intenzívebben mozognál.

A legegyszerűbb izometrikus gyakorlatokat akár az ágyban fekve is elvégezheted. Feküdj hanyatt, húzd fel a térdeidet, majd emelkedj fel felsőtesteddel, amennyire csak tudsz. Derekad maradjon lent. Tartsd meg magad öt másodpercig, majd ereszkedj vissza. Ismételd meg a gyakorlatot ötször. Ezután feküdj hasra, emeld előre karjaidat lábaiddal együtt.

Tartsd meg a helyzetet öt másodpercig, majd ismételd meg ötször. A gyakorlatok lényege a kitartott mozdulat, mely nagymértékben edzi izmaidat, és gyorsítja anyagcserédet.

Nyújtózkodás

A nyújtózkodáshoz szintén nem kell felkelned az ágyból, mégis aktívan átmozgatja izmaidat az alvást vagy a pihenést követően: mielőtt felállnál, jó alaposan és jólesően nyújtóztasd meg tagjaidat, amivel bemelegíted testedet, és felkészíted minden mozgást igénylő tevékenységre.

Vegyél példát a macskákról, és próbáld utánozni hajlékonyságukat, vagy vegyél elő régi, de jól bevált gyakorlatokat. Például ülj kinyújtott lábbal az ágyon, majd próbáld meg lábujjaidhoz közelíteni a kezedet, illetve az álladat. Ezután lassan emelkedj fel, majd ismételd meg újra a gyakorlatot. Az is hatékony, ha felállsz, és a hátad mögé emeled karjaidat.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázshoz ülj vagy feküdj le az ágyra, és fogd meg jobb kezeddel a bal csuklódat úgy, hogy bal tenyered lefelé nézzen. Simítsd végig a karodat a váll irányába úgy, hogy felváltva nyomod és simítod. Végezd el a gyakorlatot karod belső felén is, majd a másik karodon, a lábadon és végül a törzseden.

A nyomás és simítás váltakozása és a kívülről befelé haladó mozgás hatása a szauna utáni hideg zuhannyal hasonlítható össze. Természetesen ez nem ugyanaz, mint a dr. Emil Vodder nevéhez fűződő speciális, szakember által végzett nyirokmasszázs, de tökéletes reggeli anyagcsere-fokozó gyakorlat.

Cikkünk Rüediger Dahlke A böjtölés nagykönyve című műve alapján készült.

Bizonyos időközönként mindenkinek meg kell szabadulnia terheitől, hogy helyet biztosítson az újnak, és lehetővé tegye az egészséges fejlődést. Hogy újra zavartalanul élvezhesd az élet kínálta bőséget, az üresség ölében is időznöd kell egy ideig. A böjtölés során mind a test, mind pedig a lélek mélyreható átalakuláson és tisztuláson megy keresztül, ez ugyanis nem csupán a test kezelése, hanem egyfajta pszichoterápia is, melyet belső orvosod irányít. Könyvében Dahlke a böjtölés egész útján elkíséri az olvasót: a felkészüléstől kezdve a böjt krízisein át egészen a megtöréséig és a táplálkozás hosszú távú átalakításáig.

Kiadja az Édesvíz Kiadó.
A könyv ára 3590 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

salata
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Mínusz 5 kiló 2 hét alatt

fagyi sutivel
  • elhízás okai
  • végleges fogyás

Ezért hízol el: a rejtett veszély

Ezt is szeretjük