Nagy fogyasztómódszer-körkép
A tapasztól a gyomorgyűrűig
Fogyni nemcsak diétával és edzéssel lehet. Ismerd meg, milyen módszerek közül választhatsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogyókúra a 20. század közepe óta az egyik legnépszerűbb téma, mind az orvostudomány, mind a szépség és egészség egyéb nagykövetei szempontjából. Mondani sem kell, hogy az orvostudomány egyre fejlődik, pont úgy, ahogy vele, mellette - és helyette - folyamatosan fejlődnek az alternatív eljárások is. Az egészséges étrendet és a mozgást semmi nem helyettesítheti, de ha végleg úgy érzed, hogy kudarcra vagy ítélve, van néhány módszer, ami segíthet, vagy hatékonyan kiegészítheti az előbbieket. Összegyűjtöttük a legismertebbeket, a legkellemesebb eljárásoktól egészen a kissé félelmetes beavatkozásokig.

1. Aromaterápiás tekercselés

A tekercselés során alkalmazott illóolajok és hatóanyagok fokozzák a vérkeringést, így vérbőséget idéznek elő a kötőszövet felső rétegeiben.
Ennek hatására belső „hideg érzet” lép fel a mélyebb rétegekben, amiért is tested megpróbálja visszaállítani a működéséhez szükséges belső hőegyensúlyt. Ezt energia segítségével, vagyis a felesleges tápanyagok elégetésével – konkrétan a zsírégetéssel – tudja megtenni. Az általában tíz-tizenkét alkalomból álló kezelés továbbá feszesíti a bőrt, méregteleníti a kötőszövetet, és eltünteti a cellulitiszt.

2. Infraszauna

Az infraszauna-kezelés során az infrasugarak - melyek az újszülött-osztály inkubátoraihoz hasonlóak – körülbelül négy centiméterre a bőr alá hatolnak, ahol a fény hőenergiává alakul, így felmelegíti a szervezetedet, illetve méregtelenítő, sejtregeneráló hatást vált ki. Már az infraszauna fél órás használata is hétszáz-nyolcszáz kalóriás veszteséget jelent, aminek csak negyedét alkotja a folyadék. Az infraszauna, amellett, hogy karcsúsít, és fellazítja a zsírpárnákat, fokozza a nyirokkeringést, salaktalanít, erősíti az érrendszert és az immunrendszeredet is.

3. Ultrahang

Az ultrahang különösen a cellulitisz és a körülhatárolható zsírpárnák eltüntetésére alkalmas. Gyakran összekapcsolják a vákuumterápiával, amivel fokozzák az érintett terület nyirok- és vérkeringését. A kezelés során ultrahangot sugárzó tappancsokat helyeznek el rajtad: az ultrahangos hullámok a nagyméretű zsírsejteket átalakítják sokkal kisebbekre, amiket a szervezeted már jóval könnyebben le tud bontani. A vákuumterápia a kezelés végén is segíthet, ugyanis a keringés serkentésének hatására gyorsabban távoznak el a bomlástermékek és a fellazult zsírsejtek.

4. Akupunktúra

Az akupunktúrás fogyasztás során apró, steril tűket szúrnak a füledbe, melyek stimulálják szervezetedet, és serkentik az anyagcserét. A kezelés gyakorlatilag fájdalommentes, a tűk beszúrása annyira gyorsan történik, hogy jó esetben nem is érzel semmit.

De még véletlenül se kísérletezz otthon azzal, hogy milyen lehet – nem olyan. Egy kezelés körülbelül harminc-negyven percig tart, és javasolt a heti három alkalom. Ha betartod mellette az ajánlott napi 1000-1200 kalória bevitelét, másfél hónap alatt hét-tíz kilót is fogyhatsz.

5. Mezoterápia

A mezoterápiát néhány évtizede alkalmazzák orvosi és esztétikai célokra, többek között a zsírégetés felgyorsítására is. A módszer sejtszinten fejti ki a hatását, ami abban rejlik, hogy az anyagcsere-fokozó, a zsírbontó és a zsírok térfogatát csökkentő hatóanyagokat egyenesen oda juttatják, ahova kell, ráadásul a maximális koncentrációban. Ne ijedj meg, de ezt egy speciális automatizált pisztoly segítségével érik el. Mielőtt elképzelnéd Rambót, háta mögött a dzsungellel, nyugodj meg, az eljárás iciri-piciri tűkkel és nagyon gyorsan történik, így nem jár komolyabb fájdalommal.

A módszer nagyon jól alkalmazható ott, ahol a zsírszövet genetikailag és hormonálisan meghatározott okok miatt van jelen – és olyan mennyiségben, ami neked már nem túl szimpatikus. A kezelés hatása három-hat alkalom után válik láthatóvá. Előfordul, hogy a mezoterápia után az adott terület érzékenyebbé válik, ezért pár napig csökkenteni kell a fizikai aktivitást.

6. Gyógyszeres kezelés

A kóros elhízás kezelésére általában kétféle gyógyszert alkalmaznak a szakorvosok. Az egyik típus fokozza a telítettségérzést, míg a másik a zsírok felszívódását gátolja meg. A komoly probléma során alkalmazott gyógyszereken kívül léteznek gyógyszernek nem minősülő készítmények - még tapaszok is -, melyek segíthetnek megszabadulni a felesleges kilóktól.

Egyes tabletták a szervezeted zsíranyagcseréjére hatnak, mások csökkentik az étvágyat, vannak, melyek cellulóztartalmuk révén telítettségérzést váltanak ki, míg például a rosttartalmú étrend-kiegészítők az anyagcsere felgyorsításával járulnak hozzá a fogyáshoz.

7. Zsírleszívás

Következzék hát a fogyasztó módszerek nehéztüzérségi szakasza. A zsírleszívás során egy fél és egy centiméter közötti metszést ejtenek a bőrön, melyen keresztül egy csövet vezetnek a bőr alá. A korábban – manapság leginkább ultrahanggal – fellazított és roncsolt zsírállomány egy részét erős szívóhatás segítségével távolítják el. Ha a kezelés kis területet érint, helyi érzéstelenítésben is elvégzik, ha azonban kiterjedt területet, akkor a zsírleszívás altatásban történik. A műtét után több hétig speciális öltözéket kell viselni a duzzanatok csökkentése, a bőr letapadása és a vérzés elkerülése érdekében. A zsírleszívás költséges művelet, és a hatás is csak több hónap után lesz látványos.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

8. Ballonterápia

A ballonterápia során endoszkóp segítségével egy 400-700 milliliteres leeresztett ballont juttatnak a gyomorba, majd fiziológiás sóoldattal töltik fel, így a ballon, mint idegentest, akadályozza majd a táplálékfelvételt. A ballont fél év után el kell távolítani, mely a behelyezéshez hasonlóan rövid altatásban történik. A módszer segítségével 30-35 kilót is le lehet adni, azonban a gyomorban szabadon mozgó ballon mellékhatásai közé tartozhat a gyakori hányinger és a gyomorszáj-tájéki fájdalom.

9. Gyomorgyűrű

A gyomorgyűrű a fogyás elérésének érdekében bevethető egyik legdrasztikusabb megoldás. Csupán szélsőséges esetekben alkalmazható, amikor is a kóros elhízás életveszélyes problémákat is okozhat, illetve semmilyen más módszer nem segít. A gyomorgyűrű felhelyezésének feltétele továbbá a 65 év alatti életkor. A közel félmillió forintos, egy-két órás műtét során a gyomorra helyeznek egy szilikongyűrűt, úgy, hogy az egy kisebb és egy nagyobb részre osztja fel a gyomrot. A táplálék először a kisebb részbe jut, így egyszerre nem tudsz majd sokat enni. Fontos tényező, hogy a módszer alkalmazásának mindenképp együtt kell járnia a gyökeres életmódváltással.

Fontos!
Az elhízás hátterében számos egészségügyi ok és betegség állhat, így mielőtt elkezdenél egy fogyókúrát, vagy egyéb módszert próbálnál ki, feltétlenül konzultálj kezelőorvosoddal.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük