8 zsírégetőnek hitt apróság, ami valójában hizlal
Ragadnak rád a plusz kilók tőlük
A majonézes saláta vagy a méz nem igazán diétás.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valóban szeretnél megszabadulni pár fölös kilótól, érdemes minél tudatosabban összeállítanod az étrendedet.

Ne dőlj be az olyan tévhiteknek, melyek szerint a light italok vagy a gyümölcsjoghurtok támogatják a fogyókúra sikerét.

Mitől diétás egy táplálék?

Azért, mert egy élelmiszer csomagolására azt írták, hogy "light" vagy "természetes édesítővel készült", nem jelenti, hogy valóban karcsúvá varázsol. Ilyen esetekben mindig érdemes elolvasni az apró betűs részeket is.

A diétás táplálékok ismerévei közé tartozik a magas rosttartalom, az alacsony cukor- és kalóriatartalom, valamint a minél kevesebb mesterséges adalékanyag. Alapvetően érdemes friss, természetes, minél kevésbé feldolgozott táplálékokat fogyasztanod a diéta során. De még ezek között is találhatsz hizlaló kivételeket.

Azt hiszed, fogyasztanak

Lapozd át az alábbi galériát, és ismerj meg néhány olyan ételt, melyről elsőre azt gondolnád, hogy segíthetik a fogyókúrát.

A mozgás szerepe

A sikeres fogyás érdekében nem feledkezhetsz meg arról, hogy a helyes étrend mellett a mozgásnak is óriási szerep jut a diéta során. A rendszeres sport javítja a szervezet oxigénfelhasználását, serkenti az anyagcserét, és nem mellékesen jobb lesz tőle a közérzeted.

Hetente legalább három-négy alkalommal szánj 40 percet futásra, úszásra, kerékpározásra vagy konditermi edzésre. Ennyi a minimum, de még jobb, ha minden napba belefér egy kevés sport.

Ezt is szeretjük