5 negatív kalóriás tavaszi étel, amiből bármennyit ehetsz
Ezért egészségesek
Ezekkel az ételekkel gyerekjáték lesz látványosan fogyni.

Dia

	Retek	A retek az egyik legegészségesebb tavasz eleji zöldségféle. Nem csupán alacsony energiatartalma következtében illik bele a fogyókúrás étrendbe: rendkívül gazdag ugyanis rostban, így kiválóan serkenti az emésztést. Káliumtartalma miatt ráadásul vízhajtó hatású is, ezáltal segít a sejtekben megrekedt víz eltüntetésében, ami sok plusz kilóért felelőssé tehető. 

Retek

A retek az egyik legegészségesebb tavasz eleji zöldségféle. Nem csupán alacsony energiatartalma következtében illik bele a fogyókúrás étrendbe: rendkívül gazdag ugyanis rostban, így kiválóan serkenti az emésztést. Káliumtartalma miatt ráadásul vízhajtó hatású is, ezáltal segít a sejtekben megrekedt víz eltüntetésében, ami sok plusz kilóért felelőssé tehető. 

Fotó: Pixabay

Dia

	Spenót	A spenót tápanyagokban és antioxidánsokban elképesztően gazdag levelei csökkentik a vérnyomást, szépítik a bőrt, sőt, egyes kutatások szerint a migrénes rohamok gyakoriságát is képesek csökkenteni. Azonban a fogyókúrában is hasznos, hiszen a többi zöld leveles növényhez hasonlóan tartalmaz egy tilakoidnak nevezett speciális összetevőt, amely által étvágycsökkentő hatással bír, hosszabb ideig tartó teltségérzetet okoz, emellett szabályozza a vércukorszintet, így megakadályozza a falásrohamok kialakulását is.

Spenót

A spenót tápanyagokban és antioxidánsokban elképesztően gazdag levelei csökkentik a vérnyomást, szépítik a bőrt, sőt, egyes kutatások szerint a migrénes rohamok gyakoriságát is képesek csökkenteni. Azonban a fogyókúrában is hasznos, hiszen a többi zöld leveles növényhez hasonlóan tartalmaz egy tilakoidnak nevezett speciális összetevőt, amely által étvágycsökkentő hatással bír, hosszabb ideig tartó teltségérzetet okoz, emellett szabályozza a vércukorszintet, így megakadályozza a falásrohamok kialakulását is.

Fotó: Pixabay

Dia

	Medvehagyma	Egyértelműen a medvehagyma a legegészségesebb növény a természet tavaszi repertoárjából. Ez az erdei csoda baktériumölő hatása mellett fogyókúrázóknak is ideális, hiszen nagyon jó salaktalanító. Serkenti a gyomor- és bélműködést, megszünteti a puffadást, és a vérnyomást is rendbe hozza. Sokoldalúan felhasználható: levesekbe, salátákba, rántottákba és pékárukba is tökéletesen illik. Fontos azonban, hogy csak a virágzás előtti néhány hétben érdemes gyűjteni, ezért sokáig már nem lesz kapható a piacokon!

Medvehagyma

Egyértelműen a medvehagyma a legegészségesebb növény a természet tavaszi repertoárjából. Ez az erdei csoda baktériumölő hatása mellett fogyókúrázóknak is ideális, hiszen nagyon jó salaktalanító. Serkenti a gyomor- és bélműködést, megszünteti a puffadást, és a vérnyomást is rendbe hozza. Sokoldalúan felhasználható: levesekbe, salátákba, rántottákba és pékárukba is tökéletesen illik. Fontos azonban, hogy csak a virágzás előtti néhány hétben érdemes gyűjteni, ezért sokáig már nem lesz kapható a piacokon!

Fotó: Pixabay

Dia

	Káposzta	Bár nem tavasszal takarítják be, egész télen jól tárolható, így bátran vásárolhatsz belőle. Bármely fajtájáról van is szó, nagyon fontos része a tudatos étrendnek. A káposzta tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, kéntartalma által pedig a szervezetet támadó a baktériumoktól is véd. Tökéletes méregtelenítő, rendkívül gazdag rostokban, ezáltal látványosan lendít a fogyókúrán. Ezen a serkentő hatáson alapul a belőle főtt leves kúraszerű fogyasztása is.	Egyeseknél azonban puffadást okoz a káposzta. Ha téged is ez a kellemetlen tünet riaszt el, érdemes kipróbálnod néhány apró trükköt: segíthet ugyanis, ha készítésekor az első főzővizet leöntöd, vagy ízesítéséhez köményt használsz.

Káposzta

Bár nem tavasszal takarítják be, egész télen jól tárolható, így bátran vásárolhatsz belőle. Bármely fajtájáról van is szó, nagyon fontos része a tudatos étrendnek. A káposzta tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, kéntartalma által pedig a szervezetet támadó a baktériumoktól is véd. Tökéletes méregtelenítő, rendkívül gazdag rostokban, ezáltal látványosan lendít a fogyókúrán. Ezen a serkentő hatáson alapul a belőle főtt leves kúraszerű fogyasztása is.

Egyeseknél azonban puffadást okoz a káposzta. Ha téged is ez a kellemetlen tünet riaszt el, érdemes kipróbálnod néhány apró trükköt: segíthet ugyanis, ha készítésekor az első főzővizet leöntöd, vagy ízesítéséhez köményt használsz.

Fotó: Pixabay

Dia

	Alma	Szintén nem tavasszal érik, de a káposztához hasonlóan remekül tárolható télen, így tökéletes vitaminforrás még a fagyos időben is. Tavasz elején még biztonsággal vásárolhatsz hazait. Rendkívül magas a víz- és rosttartalma, ezáltal felturbózza az emésztést és a kiválasztást, emellett a szervezet glükózellátásáról is gondoskodik, tehát jóllakottságérzettel tölt el, és általa kevésbé kívánod az édességeket is.

Alma

Szintén nem tavasszal érik, de a káposztához hasonlóan remekül tárolható télen, így tökéletes vitaminforrás még a fagyos időben is. Tavasz elején még biztonsággal vásárolhatsz hazait. Rendkívül magas a víz- és rosttartalma, ezáltal felturbózza az emésztést és a kiválasztást, emellett a szervezet glükózellátásáról is gondoskodik, tehát jóllakottságérzettel tölt el, és általa kevésbé kívánod az édességeket is.

Fotó: Pixabay
Blog.hu ajánló
Fotó: