Kipucolja a májat, segíti a fogyást: 8 hatékony béltisztító és méregtelenítő ital

Finom és egészséges italok, amelyek a diétában is segíthetnek.

GettyImages-1320527860
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a mindennapok során és a diéta alatt is, ha folyadékpótlásról van szó, a legjobb opció a tiszta víz, olykor az ember szívesen kortyolgat egy fokkal ízesebb italt. Ilyenkor érdemes kihasználni a különböző zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények áldásos hatásait. 

Az otthon is egyszerűen elkészíthető italok segíthetnek a fogyásban, a felgyülemlett víz kihajtásában, az immunrendszer erősítésében és a máj támogatásában is. Ez utóbbi már csak azért is lényeges, mert a szerv kulcsfontosságú szerepet játszik az anyagcserében, a vérzsírok szabályozásában és a méregtelenítésben is. 

Egészséges, diétába illeszthető italok

A turmixok, smoothie-k és különböző házi italok fogyasztásakor viszont nem szabad megfeledkezni a vércukorszintre gyakorolt hatásukról. A gyümölcsök egyébként is jelentős vércukorszint-emelkedést idézhetnek elő, különösen az erre érzékenyeknél, és ez annál inkább igaz, minél jobban feldolgozásra kerülnek. Az tehát semmiképp sem ajánlott, hogy a napi folyadékbevitel nagy része ízesített, gyümölcsös italokból álljon. Egy kisétkezés kiváltásához, például uzsonna gyanánt viszont jól működhetnek ezek a folyadékok. Hogy a szénhidrátok lassabban szívódjanak fel, fogyassz melléjük néhány szem olajos magvat, vagy ropogtass 1-2 darab teljes kiőrlésű, cukormentes kekszet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.) 

Ezt is szeretjük