Fogyás a TV előtt ülve: ezek a filmek égetik a legtöbb kalóriát!
Valószínűleg nem gondoltál még a Ragyogásra fogyókúrás moziként. Pedig brit kutatók szerint az.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egész jól fogyasztanak a horrorfilmek: akit nagyon magukkal ragadnak, annak a szervezete annyi energiát éget el, amennyit egy szelet csokoládé tartalmaz. A legtöbb kalóriát felemésztő mozi minden idők egyik leghíresebb horrorfilmje, a Ragyogás.

Jack Nicolson a Ragyogás című filmben

Erre az összefüggésre brit kutatók jöttek rá a közelmúltban. Mindez persze nem jelenti azt, hogy mostantól kezdve napi két horrorfilmmel megoldható lenne testsúlyod karbantartása.

Így fogyasztanak a horrorfilmek

A Westminsteri Egyetem kutatói mérték meg a horrorfilmek fogyasztó hatását: figyelték az alanyok pulzusát, légzését, azon belül külön az oxigénfelvételt és a szén-dioxid-kibocsátást.

Arra jutottak, hogy átlagosan egyharmaddal több kalóriát éget el a szervezet másfél órányi horrormozizás közben, mint nyugalmi helyzetben.

Dobogós kalóriagyilkos filmek

  • Ragyogás
  • A cápa
  • Az ördögűző

113 kalória mínusz

Abszolút értékben kifejezve 113 kalóriával növekedett az energialeadás, ami egy félórás sétáéval egyenértékű, illetve semlegesíti egy szelet csokoládé bekebelezését. A megfigyelés során összesen tíz művet vetítettek az alanyoknak. A leginkább fogyasztó hatásúnak a Ragyogás című film bizonyult 184 kalóriával. Második lett A cápa 161-gyel, harmadik Az ördögűző 158-cal.

A dobogóról mindössze hat kalóriával szorult le az 1979-ben készült A nyolcadik utas: a halál című horrorscifi. A tízes listán rajta volt még egyebek közt a Rémálom az Elm utcában és A texasi láncfűrészes című alkotás - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Mégsem ajánlott a horrorfogyás

Bár a brit kutatás kétségkívül érdekes összefüggésre mutatott rá, mégsem egészséges horrfilm nézésre alapoznod a fogyókúrádat. Mint Melanie Brown táplálkozási szakember elmondta, a film után az izgalom hatására jó eséllyel bedobsz majd egy tábla csokoládét, amivel máris átestél a ló túlsó oldalára.

Ráadásul a horrfilm nézés következtében adrenalin termelődik a szervezetedben, melyet ha nem vezetsz le mozgással, felhalmozódik az izmokban, és különböző egészségügyi problémákat okoz - többek között a vércukorszinted alakulását is negatívan befolyásolja.

Ezt is szeretjük