35 kilót fogyott utóégetéssel az egykor kövér nő: nem koplalt, és nem szenvedett
102 kilóról indult, de már szinte rá sem lehet ismerni.

kaitlyn fogyasa
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután hat és fél év elteltével partnere megcsalta, Kaitlyn van Brunschot rohamos hízásnak indult. Az arizonai nő az ételben kereste a vigaszt, ám végül egy számára új mozgásforma felfedezése segített neki talpra állni és lefogyni. 

Kaitlyn azért szeretett bele a rendszeres mozgásba, mert az nemcsak a hangulatán javított, de nagyon hamar látható eredményei is lettek. Elmondjuk, hogyan sikerült neki 102 kilóról újra szuper formába hozni magát.

Kaitlyn fogyása

A mérnökként dolgozó lány eleinte csak azért próbálta ki a súlyzózást, hogy valamivel elüsse a hirtelen rászakadt rengeteg időt, ami a párkapcsolata megszűnését követően felszabadult. Hamar elkezdte azonban tapasztalni az edzés pozitív hatásait.

Az erősítés segített, hogy érzelmileg helyrezökkenjen. Amíg az étellel jutalmazta, vigasztalta magát, addig mindig csak azt érte el, hogy mire jóllakott, bűntudata lett, ráadásul nehéznek, fáradtnak érezte magát. Mivel ezeket a táplálkozási szokásokat egy minden aktivitást nélkülöző életmóddal kombinálta, gyorsan hízott. Ezzel szemben, amikor edzett, akkor úgy érezte, valami jót csinál, és mindezt magáért teszi. A mozgás hatására termelt endorfin, azaz a boldogsághormon feldobta, amikor pedig a tükörben is elkezdte látni a változást, még lelkesebb lett. 

kaitlyn van brunschot

Kaitlyn először kardiózni próbált, ám ebben nem talált sok örömet, így kipróbálta a konditermi edzéseket. Itt az első néhány hónapban kis segítséggel magukat a gyakorlatokat tanulta meg, majd utána egyre változatosabb edzéseket kezdett végezni. Az eleinte csak heti egy erősítésből hamar heti három, majd hat edzés lett. Egy év alatt sikerült odáig jutnia, hogy a 10 perces kardió bemelegítés és a mellé végzett teljes testedzés helyett egyhetes ciklusokban, edzésenként különböző izomcsoportokra fókuszálva, kidolgozott edzésterv mentén végzi a gyakorlatokat, így látványos eredményeket ér el.

A súlyzózás segített Kaitlynnek 35 kilótól megszabadulni, míg induló súlya nagyjából 102 kiló volt. Az igazi különbség azonban az előtte-utána képeken látszik, illetve azon, hogy a fiatal nő újra belefér olyan ruhákba, melyekről sosem gondolta volna, hogy egyszer még viselheti őket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A siker elérésében főszerepet játszott az, hogy nem diétával, hanem kisebb étrendi változtatásokkal és a zsírégetés számára roppant kedvező mozgásformával, súlyzózással próbálkozott. A súlyemelés előnye, hogy az edzések során nagy terhelés éri az izmokat, így azokon mikroszkopikus repedések keletkeznek. Ezeket a sérüléseket a test a pihenő időszakban kipótolja, ezáltal az izmok növekednek. Mivel a folyamat rengeteg kalória felhasználásával jár, ezért ezt utóégetésnek nevezik.

Az izomtömeg növekedésével járó edzések emellett azért nagyon hatékonyak a zsírégetésben, mert az izom fenntartása jelentős mennyiségű kalóriát igényel, és felpörgetheti az anyagcserét. 

Súlyzós gyakorlatok nőknek

Ha kedvet kaptál az otthoni erősítéshez, akkor ezekkel a súlyzós gyakorlatokkal máris belevághatsz. Ne aggódj, nem lesznek férfias izmaid!

Miket evett?

Kaitlyn saját bevallása szerint nagyjából 12 éves kora óta állandóan diétázni akart, ám csak halogatta a dolgot. Közben úszással, fitneszvideókkal és kardiózással is próbálkozott, de az életmódváltásra csak akkor szánta rá magát, amikor rájött, hogy ezzel még jobb eredményeket érhetne el az edzésben.

A változások nem egyszerre történtek. A fiatal mérnök próbálkozott a vegán táplálkozással, majd elkezdett mindent otthon készíteni és előrecsomagolni, az extrém változtatások azonban sokkal inkább csak stresszel jártak, mint tényleges eredményekkel. Kaitlyn számára sokkal jobban bevált az átállás apró lépésenként. Ez nemcsak néhány hét koplalásból, szenvedésből állt, hanem egy teljes, élethosszig tartható étrend kialakításából.

Mostanra reggelire proteinben gazdag, másnapos zabkását eszik, ebédre csirkemellet és zöldségköretet választ, melyeket változatosan készít el. Edzés előtt szívesen fogyaszt házi gyümölcstálat, vacsorára pedig kiadós turmixokat vagy húsos, babos ételeket. Kedvenc nassolnivalói a kalóriaszegény, ropogós finomságok, mint a puffasztott rizs, de fehérjeszeletet és friss gyümölcsöt is rágcsál néha.

Kaitlyn a kalóriákat csak az első hat-hét hónapban számolta egyéni igényeinek megfelelően, ám, ahogy fokozatosan egyre jobban hozzászokott az adagokhoz, úgy ezzel egyre kevesebbet kellett foglalkoznia. Most nagyjából 1800 kalóriát visz be, melynek jelentős része protein, a legtöbb alapanyag pedig a tiszta étkezés szabályainak megfelelően nyers összetevő.

Táplálkozását és sporteredményeit Kaitlyn egy okos karkötővel rögzíti, illetve követi nyomon, ami szerinte motivációs módszernek is kiváló. Emellett a fiatal nő azt ajánlja mindenkinek, hogy örüljön az apró eredményeknek, és ne féljen belevágni kis lépésenként egy nagy változtatásba.

A képek forrása: instagram.com / kaitlynesse.

Ezt is szeretjük