60 kilót fogyott, boldog, de nehéz volt: őszintén beszél a nő a fogyókúrájáról
YouTube-csatornát indított, hogy megossza a tapasztalatait.

jordan-fogyas-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szülei padlóján ülve jött rá, hogy tönkretette az egészségét: a 24 éves Jordan Murphy 137 kilót nyomott, amikor eldöntötte, hogy végre fogyókúrába kezd, és az első fél év alatt 45 kilótól szabadult meg.

Akkor jutott elhatározásra, amikor egy családi karácsony után, az egyetemre készülődve a ruháit pakolta, közben pedig a telefonján böngészgette a Facebook-bejegyzéseket. Szembejött vele a hírfolyamban egy cikk a cukorbetegségről, kíváncsiságból rákattintott, és döbbenten olvasta, hogy több jellemző is igaz rá. Ez adta meg neki a kezdőlökést a fogyókúrához.

Jordan már 62 kiló mínusznál jár, és semmit nem bánt meg. A fogyás következtében megereszkedett a bőre a karján, a nyakán és a hasán, amit azóta műtéti úton eltávolíttatott, de azt mondja, a fogyásnak sokkal több előnye van, mint amennyi hátránya.

ONLY FIVE MORE SLEEPS UNTIL MY EXCESS SKIN REMOVAL SURGERY. 💉 I thought I’d show you all what I’m working with here. Here is my body in its current state. This is my body after losing 130lbs. I have loose skin and stretch marks. Am I happy with the loose skin? Nope. Am I getting it removed? Yep. But would have I lost the weight if I had known I would never be able to get excess skin removal surgery? Yes. 100 times yes. WHY? Because I am now healthy. I am stronger. I am faster. I am more capable. And most importantly, I am happier. Don’t let the possibility of loose skin cheat you out of health and happiness. It’s not worth it. • LET’S PLAY A GAME. I’m curious to know how much weight everyone thinks is going to be removed during my surgery (it’s honestly probably less than you assume - so lowball it). Put your guesses below. 😈 Winner gets a high five. • PS GUYS I WAS HOPING TO BE 10lbs LIGHTER THAN I AM BUT IT TURNS OUT JORDO LIKES COOKIES SO HERE WE ARE. • PPS it does not hurt when I pull on my skin like this. Do not worry. Also, if you haven’t seen my loose skin video yet, check it out on da Tubeeee. 📹 • PPPS yes I made sure to put on my most ratchet pair of underwear for this video. You’re welcome.

J O R D O 🦇 (@jordanshrinks) által megosztott bejegyzés,

 "Így néz ki a testem 59 kiló leadása után" - írja a lány. "Megereszkedett a bőröm, és striáim vannak. Örülök ennek? Nem. El akarom távolíttatni? Igen. Nekiálltam volna akkor is a fogyókúrának, ha tudom, hogy sosem szabadulhatok meg a laza bőrtől? Naná! Százszor is. Hogy miért? Mert most egészséges vagyok. Erősebb vagyok. Gyorsabb vagyok. Tevékenyebb vagyok. És, ami a legfontosabb, boldogabb vagyok."

Jordan őszintén beszél a fogyásról

A lány YouTube-csatornáján őszintén beszél azokról a dolgokról, melyekkel a fogyókúra jár. Ennek köszönhetően már negyedmillió követője van. 

Egyszerű módszerrel sikerült megszabadulnia a túlsúlyától. Kiszámolta egy kalkulátor segítségével a testsúly megtartáshoz szükséges napi kalóriamennyiséget, majd kivont belőle 500-at, és ezt megfejelte egy kis mozgással.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jordan arra is figyelmeztet, hogy a kalóriamegszorítással könnyű túlzásba esni a gyorsabb fogyás reményében. A lány külön kiemeli, hogy az alapanyagcsere mértéke alá nem szabad menni, ez ugyanis az a mennyiség, amire az ember szervezetének szüksége van az életben maradáshoz, és, ha nem jut elég táplálékhoz, elkezdi felélni az olyan fontos tartalékokat, mint az izmok. Jordan azt javasolja, hogy ne az étkezésen szigoríts ilyenkor, hanem a mozgást fokozd.

#TransformationTuesday - collared dress edition. 😎 Can we just talk about how my current thigh is the same size as my old calf? 🤔 That shit is crazy (the waist difference is also crazy - 49 to 30 inches). NEW BOD, WHO DIS? 📞 Got me some lanky ass noodle legs these days. OH WELL. Honestly, the best part of this transformation photo is the "before" photo. I remember how much I hated that photo. Candid photos were my enemy (they honestly still are... fuck ur candid photos, I gotta prepare for that shit). If I couldn't control the angle, I was not impressed. STILL A CUTE WEDNESDAY ADDAMS THO, AMIRITE? Anywho, here is your daily reminder that you CAN change your life. 😎 YA HEARD THAT RIGHT. It doesn't matter how many times you fail or how long it takes, you are capable of becoming stronger, healthier, and happier. 🖤 I am serious when I say there is nothing special about my journey. I am just a simple human bean - a regular girl who had a goal. You can replicate my success. You just have to believe in yourself. YOU ARE A STRONG AND CAPABLE BITCH ("bitch" is a gender-neutral term according to me). 🖤 THANK YOU FOR YOUR SUPPORT. YOU GUYS ARE THE BEST CHILDREN EVER. MOM LOVES YOU. 110k strong. 💪🏻

J O R D O 🦇 (@jordanshrinks) által megosztott bejegyzés,

 "Itt egy kis napi emlékeztető, hogy te is MEG TUDOD változtatni az életedet. JÓL HALLOTTAD. Mindegy, hányszor buksz el, vagy meddig tart, de te is képes vagy erősebbé, egészségesebbé, boldogabbá válni. Komolyan mondom, hogy semmi különleges nincs az én történetemben" - írja.

Jordan a fogyás negatívumait sem rejti véka alá. Beszél például arról is, hogy a vitaminmegvonás miatt olyan hiánybetegségek léphetnek fel, mint a hajhullás, vagy arról, hogy az ember bizony, nemcsak onnan veszít zsírt, ahonnan szeretne.

It is a very sad day - with regret I say this: Goodbye to my melons, RIP to my tits. We had many great times, I hold them dear to my heart. There are so many to share, where do I even start? Remember that time I slammed you in the door? That time when I fell and you protected me from the floor? What about when I couldn’t find a bra that could fit? And all those times you caught my food when I dropped it? Sometimes I miss you, sometimes I don’t. I got me some new titties - but forget you? I won’t. You lived a good life, you treated me well. Enjoy being dead, I’ll see you in hell. *snaps* - Thank you for 175k followers. 🖤 The fam continues to grow. How many followers did I have when you followed me? 🤔 Do ya remember? ALSO shoutout to mah gurl @fatgirlfedup because I definitely hijacked her pic idea.

J O R D O 🦇 (@jordanshrinks) által megosztott bejegyzés,

 "Ez egy szomorú nap" - írja. "RIP cicik. Jó volt veletek, a szívemben örökké éltek."

"Tagadásban éltem"

A lány egy egész videót szentelt annak, hogy megossza a követőivel, mennyi cikis dolgot művelt, amikor még túlsúlyos volt, hogy ne érezze magát különbözőnek. Például kivágta a ruhából a méretcímkét, vagy azt hazudta a vékony barátainak, hogy vécére megy, hogy ne lássák bemennie a ducibutikba.

Megosztja azt is, hogy a gyorsétteremekben rendszeresen tett úgy, mintha több személyre rendelne. „Tudtam, hogy ez nem normális kajamennyiség egy embernek" - meséli, - "ezért mindig úgy tettem, mintha éppen telefonon beszélnék az egyik barátommal, és neki is rendelnék, hogy ne tűnjön úgy, mintha az összes kaját én enném meg.”

Jordan szerint, ez a lista tisztán mutatja, hogy milyen tagadásban élt. Szerette volna, ha a barátai nem látják, hogy nem képes olyan dolgokra, amikre ők igen. Most már azt sem tudja, mi járt a fejében akkor. A videóban a lány arra buzdítja túlsúlyos nézőit, hogy csatlakozzanak hozzá. Azt mondja, ha valaki magára ismer a történeteiben, akkor tudnia kell, hogy nem muszáj így leélnie az életét.

2017 nagy fogyásai

Íme, néhány sikertörténet a tavalyi évből. A képeken látható nők hatalmas túlsúlytól szabadultak meg, és sikerült is megtartaniuk az eredményt.

Ezt is szeretjük