Leadott 50 kilót, tele lett lila foltokkal: a nagy fogyás furcsa, alig ismert következményei
Számos nem várt következménye lehet egy nagy fogyásnak.

merleg-fogyas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jelentős súlytöbblet leadása nagy eredmény, nem véletlenül büszkék rá, akik végigküzdötték a folyamatot. A fogyás után azonban van, aki olyat tapasztal, amire nem számított.

A meglepetés nem minden esetben pozitív, sokszor csak furcsa, hiszen az ember életének olyan területeit is érintheti, amelyeknek elvileg semmi köze sincs a túlsúlyhoz. 

50 kilót adott le, tele lett lila foltokkal

A YouTube-on Wonderwoman.fit néven videózó fiatal nő több mint ötven kilót adott le, és nagy súlyvesztése után azt vette észre, hogy egyszerűen tele van lila foltokkal, mert folyamatosan nekimegy a dolgoknak. 

Az ember azt hinné, hogy ez hízás után gyakrabban előfordul, mert szélesebb lesz, mint a kép, ami a saját fejében él önmagáról, de vele korábban nem történt ilyen. Az, hogy megváltoztak a testének a határai, azzal járt, hogy összezavarodott az önmagáról alkotott képe, és még egy évvel a nagy fogyás után is folyamatosan nekimegy a bútorok oldalának, ráadásul állítása szerint ezek a zúzódások könnyebben is lilulnak be, mióta kevesebb rajta a túlsúly, magyarán nincs annyira kipárnázva. 

Megváltozhatnak az arc arányai, éppen ezért olyan vonások, mint az orr vagy a fül formája sokkal prominensebbek lehetnek nagy súly leadása után. Van, aki beleszeret az újonnan felfedezett fülébe, és van, aki rájön, hogy görbe az orra.

Nagy túlsúly leadása után nem csak a ruhaméret csökkenhet - sokan beszámolnak arról, hogy kisebb cipőre van szükségük, bár ez talán nem annyira meglepő. Különösen igaz ez azokra, akik korábban széles lábfejük miatt hordtak egy számmal nagyobb lábbelit - nekik a korábban szűk cipők hirtelen bővebbnek tűnhetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Egy másik furcsaság, amit többen is tapasztaltak, hogy  a fogyás után megváltozika testszag és izzadás mértéke. Egyesek szemben az elvárttal - a sűrűbb edzések miatt - fokozott izzadékonyságról számolnak be, mások azt mondják, hogy sokkal kevésbé bántó a testszaguk, ezt azonban nem a fogyás, hanem az egészségesebb étrend számlájára írják. Bár a hajlatokban sem pang már annyira könnyen az izzadtság, így ez is közrejátszhat.

Egyvalamit azonban minden videó említ: azok a problémák, testképzavarok és szorongások, amelyek túlsúlyosan gátolták őket, vékonyabban sem tűntek el, így nagyon fontos a fogyás lelki részével is foglalkozni, akár szakember segítségét kérni.

Az arc egy nagy fogyás után

Az embernek nem csak a teste változik meg fogyókúra közben. Ahogyan azt fentebb is említettük, az arcon is számtalan változás tapasztalható a leadott kilók következtében. Erről gyűjtöttünk össze egy képes bemutatót.

A borító forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük