Koplalás nélkül akarsz nagy túlsúlytól megszabadulni? A 3 leghatásosabb módszer
A tartós fogyás és a koplalás fogalmai köszönőviszonyban sincsenek egymással.

fogyas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koplalás az egyik, ha nem a legnagyobb mítosz a diétás módszerek között, ennek ellenére manapság is sokan úgy tartják, kizárólag ez az út vezethet el a fogyásig. De nagy árat fizet, aki bedől ennek.

Gyorsan terjednek az azonnali fogyást ígérő diéták, melyek segítségével szempillantás alatt megszabadulhatsz akár öt-tíz kilótól is. Ez az állapot jó eséllyel kitart a fogyókúra végéig, majd a leadott kilók, ahogy eltűntek, úgy vissza is másznak. Néha több is, mint amennyit leadtál. Ismerős a helyzet? 

Tény, hogy ha egyik napról a másikra megvonod magadtól a tápanyagokat, testsúly csökkenést tapasztalhatsz, kisvártatva viszont olyan elviselhetetlen farkaséhség tör majd rád, minek következtében a megszokottnál sokkal többet ehetsz. Ezzel pedig be is indult a jojó-effektus. Fogyni akarsz? Ezt a három dolgot vésd az eszedbe!

A rostok a barátaid

A szénhidrátszegény étrendek nagyon gyakran éheztetik a testet. A szénhidrátokat azonban nem kiiktatni kell, hanem okosan megválogatni. A jó szénhidrátforrás magas rosttartalmú, mert a rostok gyakorlatilag emészthetetlen szénhidrátok, melyek lassítják a szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra bontását és felszívódását a vékonybélben, emiatt a vércukorszintben kisebbek a kilengések. Éppen ezért elnyújtják a jóllakottságot, emellett vízben megdagadnak, így fizikálisan kitöltik az emésztőrendszert, amit így szintén jóllakottságként érzékel. A napi szükséges rostmennyiség megállapításához segítséget nyújtunk egy korábbi cikkünkben

A fehérjék szerepe a fogyásban

A fehérje, más néven protein elengedhetetlen tápanyag a szervezetnek, hiszen nagy mértékben befolyásolja a sejtek működését. Legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy  a tápanyag azért ideális a fogyókúrázók számára, mert fogyasztása telítettségérzetet okoz, vagyis már egy kisebb adag fehérjedús táplálék után elmúlik az éhségérzet. Ezen a linken megtalálod, hogy mennyi fehérjét kell fogyasztanod a sikeres fogyáshoz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Víz, víz, tiszta víz

Nincs hatékonyabb diétakiegészítő a víznél, melyre egész nyugodtan tekinthetsz az egészség alapköveként. Mi köze a vízfogyasztásnak az étvágyhoz? A folyadék - eleve térfogatától fogva - segít megtölteni a gyomrot, de ezenkívül a rostokat is megdagasztja, sőt, ha eleget iszol, a szervezeted nem keveri össze az éhséget a szomjúsággal. Noha önmagában a vízfogyasztás kevés a túlsúly leadásához, mindenképp hozzájárulhat a sikerhez

Ezt is szeretjük