Egy kilót sem fogytak, mégis teljesen átalakult a testük: 8 nő, aki előtte-utána fotókon mutatta meg a változást
Anélkül is beindulhat a fogyás, hogy kilókban mutatkozna meg az eredménye, a centik változását is érdemes figyelemmel követni.

GettyImages-1333805801
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fogyás nemcsak kilókban, hanem centikben is megmutatkozhat, és erről a tényről sajnos sokan megfeledkeznek. Még a testtömeg-kalkulátorok sem tudják mindig pontosan meghatározni, hogy az illető melyik csoportba tartozik, sovány, normál vagy már az elhízott kategóriába.

Emlékeztetőül néhány nő megmutatta a különbséget olyan fotói között, ahol valójában egy kilót sem fogytak, mégis karcsúbbá váltak. Ezek az előtte-utána képek azoknak szolgálhatnak motivációul, akik ismerik azt az érzést, milyen elkeserítő, amikor éppen a fogyás stagnálási időszakában vannak.

Fogyás centikben, de kilókban nem

Az erősítő edzések hatékonyan égetik a zsírt, közben izomtömeg-növelő hatásuk miatt - és köztudottan az izom nehezebb, mint a zsír - tónusosabbá, feszesebbé teszik az alakot. Sőt, egy intenzív edzést követően még a nyugalmi kalóriaégetés is növekedhet akár 15%-kal, ezt hívják utóégetésnek. Szakértők szerint a leghatásosabb a kardio- és az erősítő edzések ötvözése, naponta legalább 30 perc mérsékelt vagy 15 perc intenzív testmozgást javasolnak. Emellett oda kell figyelni a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozásra is, hogy sikeres legyen a fogyás, és nem szabad feladni akkor sem, amikor stagnál a súly - az alább látható történetek az ékes példák arra, hogy centikben is érdemes nyomon követni a változást.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: livebigwithtiffanygloria.pt.nz,leahalextaylorsunshines_and_wildflowers kelly_kn0xfiit_faced , borítóép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük