Így fogyhatsz a babfélékkel: csökkentik a koleszterinszintet, szabályozzák a vércukrot
Melyik a legjobb bab- vagy hüvelyesféle a fogyókúrához? Összehasonlítottuk.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A babfélékről és hüvelyesekről általánosságban sok rosszat hallani, mert viszonylag magas a kalóriatartalmuk, és ebből egyenes arányosan következik, hogy a diétázók többnyire igyekeznek kerülni őket.
Pedig a babféléknek és egyéb hüvelyeseknek számos olyan előnyös tulajdonságuk van, mely miatt hasznos segítői lehetnek a fogyókúrának.
Így fogyasztanak a babok
A hüvelyesek általánosságban gazdagok növényi fehérjékben, ami miatt laktatóak, és hosszan eltelítenek, így csökkentve a kalóriabevitelt. Jelentős mennyiségű rezisztens keményítő is található bennük, ami jót tesz az emésztés egészségének. Ezenkívül kutatások szólnak róla, hogy a hüvelyesek fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és a koleszterinszintre is jó hatással van. Mutatjuk a legegészségesebb babféléket és hüvelyeseket, melyek mértékkel fogyasztva könnyedén beilleszthetők a megengedőbb fogyókúrákba is.
A képek forrása: Getty Images Hungary, Pixabay.com