Így mozgatja át az egész testet a fitneszlabda: 8 gyakorlat, ami kezdőknek is ajánlott
A fitneszlabda segítségével kezdőként is könnyedén és hatékonyan edzhetsz otthon.

fitneszlabda-gyakorlatok1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kezdőként nem egyszerű belevágni az életmódváltásba, hiszen a helyes táplálkozás mellett az edzésre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Legyen szó akár edzőtermi, akár otthoni mozgásról, érdemes apránként haladni, és először csak olyan gyakorlatokat választani, amik megfelelnek az edzettségi szintnek, mégis hatékonyak.

Az edzések alkalmával érdemes nem csak egy területre, hanem az egész testre koncentrálni, ebben pedig remek segítség lehet a fitneszlabda. Ez már pár ezer forintért beszerezhető otthonra is, és alaposan átmozgatja az izmokat, így kezdőknek is kifejezetten ajánlott.

8 egyszerű, mégis hatékony gyakorlat fitneszlabdával

Az alábbi gyakorlatokat bárhol elvégezheted, legyen szó otthoni vagy edzőtermi mozgásról, és nincs hozzá másra szükség, csak egy fitneszlabdára. A gyakorlatok összeállításban és helyes kivitelezésében a Nr1 Fitness személyi edzője, Moravcsik Tünde volt a segítségünkre, aki részletesen ismertette az edzés menetét, és hogy miből mennyit szükséges megcsinálni edzésenként a fogyás és erősödés elérése érdekében. Ahogy minden edzésnél, itt se feledkezz meg a bemelegítésről és a nyújtásról!

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Instagram)

Ezt is szeretjük