Fitneszkarkötő: megéri, vagy felesleges pénzkidobás?
Lépésszámláló, alvásfigyelő, beépített GPS. Mire képesek még ezek a high tech kütyük?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mobilkommunikációs eszközök fejlődését remekül mutatja, hogy egyre több cég - köztük már a nagyobb áruházláncok is - próbálnak előrukkolni ilyen termékekkel.

A fitneszkarkötők piaca például folyamatosan bővül. Ezek a csuklóra - esetleg övre is - csatolható kütyük segítséget nyújthatnak abban, hogy a mozgás az életed részévé váljon.

Mire jó a fitneszkarkötő?

Egy jó fitneszkarkötőnél alapfeltétel, hogy okostelefonos app is legyen hozzá, hiszen így lehet könnyen nyomon követni az eredményeket. A lépésszámlálónak köszönhetően pontosan tudhatod, hogy mekkora utat tettél meg az edzés, illetve a nap során, illetve hány lépés szükséges még a beállított cél eléréséhez.

Sok változatban van pulzusmérő funkció is, így jelzi az elégetett kalóriák számát is. A profibbaknak van saját kijelzőjük, az egyszerűbb változatok csak az appon keresztül kommunikálnak.

Alvásfigyelővel

Számos fitnesz karkötőben találsz beépített alvásfigyelőt is. Ennek a funkciónak köszönhetően a kütyü nyomon követi az alvásritmusodat. Amikor a reggeli órákban azt tapasztalja, hogy felületesen alszol, rezgéssel ébreszt. Az okostelefonnal való kapcsolatának köszönhetően pedig diagramon ábrázolja az alvási szokásaidat.

Beépített GPS-szel

Ha neked elsősorban a futáshoz lenne szükséged fitneszkarkötőre, de nem szeretnél pulzusmérő órát venni, választhatsz olyan karkötőt is, amelyben GPS és pulzusmérő is van. Ennek köszönhetően folyamatosan nyomon követheted a pulzusod, a térképen pedig az, hogy merre futottál. Természetesen ezekkel a profibb változatokkal már a köridő, a tempó és persze a szintemelkedés is mérhető. Árban komoly különbségek mutatkozhatnak a különböző termékek között: értékük nagyjából 17 és 50 ezer forint között mozog.

Kinek ajánlható?

Elhatároztad, hogy tavasszal belevágsz az életmódváltásba, rendszeresen mozogsz majd, és ehhez most nagy lelkesen összevásárolsz futócuccot, túrabakancsot, fitneszkarkötőt?

Statisztikák szerint hazánkban mindössze 1,5 millió magyar sportol rendszeresen. Szomorú adat, ám valószínűleg nem azért marad ki 8,5 millió ember életéből a mozgás, mert nem tudja megfelelően monitorozni a teljesítményét.

A fitneszkarkötők segíthetnek, hogy többet mozogj, egészségesebb élj. Ha a sport területén kezdő vagy, ráadásul odavagy az efféle kütyükért, a fitneszkarkötő plusz lökést adhat az induláshoz. Arra azonban ne számíts, hogy megváltozik tőle az életet. Az ilyesmi fejben dől el.

Forrás: pinterest.cm/bebalancedenergy.com

Ezt is szeretjük