2 hét, 5 kiló
Egyszerű és gyors fogyás
Ahhoz, hogy egészséges, fitt és karcsú legyél, elég besegíteni neki egy kicsit. Hogy hogyan? Például a Fitnesz-diétával!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fitnesz szó eredeti jelentése mára kissé elhomályosult, így sokan nem is tartják többnek egy olyan gyűjtőfogalomnál, mely sokkal inkább utal a divatos, de sokszor felszínes és profitorientált életmód-őrületre, mint a valódi testtudatosságra, illetve a „jó egészség” megőrzésére.

Ha ugyanis valóban fitt és egészséges szeretnél lenni, nem elég, ha kipróbálsz egy-egy csodamódszert vagy mozgásformát, majd ha az eredmény nem jelentkezik egy héten belül, máris továbblépsz.

Ahhoz, hogy megadd testednek, ami a legjobb neki, egy kicsit mélyebbre kell ásnod, és meg kell ismerned, hogyan is működik valójában. A változás ugyanis csak akkor lesz pozitív irányú, ha nem mond ellent tested természetes folyamatainak, hanem éppen hogy igazodik azokhoz. A Fitnesz-diéta többek közt ezt tűzte ki céljául, így ahhoz, hogy leadd a plusz kilókat, és hosszú időre biztosítsd szervezeted egészséges működését, elég, ha táplálkozásodat tested természetes igényeihez és anyagcseréd ritmusához igazítod.

Tested természete

Az emberi szervezet alapvetően úgy lett megalkotva, hogy tökéletes harmóniában, pontosabban szimbiózisban éljen környezetével. Míg azonban a természetes környezetben, az erdőkben, mezőkön, vizekben eredendően minden megtalálható ahhoz, hogy az ember semmiben ne szenvedjen hiányt, a mesterséges emberi találmányok és módszerek gondoskodnak arról, hogy szinte semmihez ne lehessen természetes formájában hozzájutni. Körül vagy véve mesterséges élelmiszerekkel, mesterséges adalékanyagokkal és mesterséges feldolgozási folyamatokkal, melyeknek köszönhetően egyre több mérgező anyag kerül szervezetedbe. Így nem csoda, ha tested kifárad - rosszabb esetben megbetegszik -, emésztése és anyagcseréje lelassul, és jelentkezik a 21. század egyik legveszélyesebb „népbetegségének” is nevezett elhízás.

Szerencsére mindez megelőzhető: első lépésként kíméld meg szervezetedet a mesterséges élelmiszerektől és a káros adalékanyagoktól, és ami a legfontosabb, táplálkozz természetesen!

A Fitnesz-diéta

Az egészséges anyagcserének megvan a maga bioritmusa, így ahhoz, hogy beinduljon a fogyás, erre kell „rásegítened” egy kicsit. Fontos, hogy táplálkozásoddal helyrebillentsd szervezeted eltolódott egyensúlyát, beindítsd méregtelenítő és öngyógyító folyamatait, illetve olyan életmódot alakíts ki, melynek segítségével egy idő után tested magától is az egészség és a jó kondíció fenntartására törekszik.

A Fitnesz-diéta mindezek miatt nem egy rövidtávú kúra: bár már két hét után is érezhető a hatása - energikusabb, fittebb leszel, ráadásul 4-5 kilót is veszíthetsz -, ahhoz, hogy egészséged és karcsúságod tartós legyen, érdemes hosszabb távon követned, illetve alapelveit beépítened táplálkozásodba.

A diéta 10 legfontosabb alapelve

 • A diéta alapját a természetes táplálékok, a gyümölcsök, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonák alkotják, valamint lényeges elemei a sovány húsok és tejtermékek is.
 • A zöldségeket és gyümölcsöket nyersen fogyaszd, illetve a húsokat is csak grillezd vagy párold.
 • Az egyes élelmiszereket frissen szerezd be, a mesterséges adalékanyagokat és tartósítószereket pedig teljes mértékben száműzd étrendedből.

 • A bevitt táplálék legalább 70%-át magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök tegyék ki, a maradék 30% pedig teljes kiőrlésű gabona, sovány hús, illetve tejtermék legyen.
 • Hogy ne terheld le emésztőrendszered, ne fogyassz egyszerre teljesen különböző élelmiszereket: többek közt kerüld a szénhidrátok és a fehérjék egy fogáson belül való bevitelét.
 • A délelőtt folyamán szilárd táplálékként csak gyümölcsöt és zöldséget fogyassz, illetve a további étkezéseknek is képezzék szerves részét.
 • Tartsd be a napi ötszöri étkezést, de tízóraira és uzsonnára csak zöldséget vagy gyümölcsöt fogyassz.
 • A diéta ideje alatt fogyassz méregtelenítő gyümölcs- és zöldségleveket, illetve teákat.
 • Fordíts naponta legalább 30-45 percet testmozgásra.
 • A diéta során ne fogyassz alkoholt, kávét, és lehetőleg a dohányzást is kerüld.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Mintanap

Reggeli: frissen facsart gyümölcslé tetszés szerinti mennyiségben, friss gyümölcs vagy gyümölcssaláta.
Tízórai: friss gyümölcs vagy zöldség.
Ebéd: gyümölcslé vagy zöldséglé, saláta változatos zöldségekből könnyű salátaöntettel, szendvics teljes kiőrlésű kenyérből, zöldségekkel.
Uzsonna: friss gyümölcs vagy zöldség.
Vacsora: zöldségleves, héjában főtt krumpli, grillezett szárnyas- vagy halhús.

Fontos!
A diétát várandós és szoptató kismamák, tinédzserek, valamint daganatos és emésztőszervi megbetegedésben szenvedők nem alkalmazhatják. Mielőtt elkezdenéd, mindenképp kérd ki háziorvosod véleményét!

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
 • villámdiéták
 • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
 • c-vitamin
 • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük