Gyönyörűen formálja a hasat, a combot és a feneket is: ez a 12 leghatékonyabb gyakorlat fitlabdára
A fitlabdával még hatékonyabbá lehet tenni az egyébként is izzasztó, kemény gyakorlatokat, segítségével a mélyebb izmokat is át lehet mozgatni.

GettyImages-1221794456 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fitlabda az egyik legjobb sporteszköz az egyensúly fejlesztésére és a mélyebb izmok átdolgoztatására. Különleges kialakításának, ergonómiájának köszönhetően a has, a comb és a fenék is gyönyörűen formázható vele. 

Kiválasztásakor érdemes odafigyelni a megfelelő méretre. Általánosságban elfogadott szabály, hogy a lábszár hosszához mérten magasabb legyen néhány centivel a labda felfújt állapotban.

Fitballgyakorlatok

A törzsizom, fenékizom, lábizom erősítésére is tökéletes a fitball. Nem véletlenül nevezik egyensúlylabdának is, hiszen a gyakorlatok magas fokú stabilitást igényelnek, amikkel egyébként a ritkán használt izomcsoportok kerülnek átmozgatásra. Ízületkímélő mozgásformaként tartják számon, így akár nagy túlsúllyal is végezhető, de még mielőtt bárki belevágna az edzésbe, mindenképpen melegítsen be, ahogy a végén sem szabad elfeledkezni a nyújtásról - lássuk a gyakorlatokat!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük