15 perces ferdehasizom-edzés a gyönyörű tónusokért: beindítja a zsírégetést is
Bizonyos gyakorlatokkal alaposan meg lehet dolgoztatni a ferde hasizmokat, és hatékonyan égetik a zsírt is.

GettyImages-1358787997
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hasizomgyakorlatoknál ritkán esik szó a ferde hasizmokról, pedig ezeknek az erősítése nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is fontos.

A külső és belső ferde hasizmok a hastájék oldalsó részén helyezkednek el, a forgó mozgásokat, az egyik oldalról a másik való hajlásokat végzik el, miközben védik a gerincet is. 

A ferde hasizom edzése otthon

Már heti néhány nap hasizomedzéssel alaposan meg lehet dolgoztatni ezt az izomcsoportot, amitől néhány hét alatt tónusosabbá válhat a hasfal. Azonban fontos leszögezni, hogy megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett lehet csak látványos eredményeket elérni. Az erősítő edzések az izmok fejlesztése mellett hatékonyan égetik a kalóriákat is, ami nemcsak a testmozgás közben, hanem még utána is tart, ezt hívják utóégetésnek. Az alább látható edzésterv 15 perc alatt elvégezhető, de erőnléttől függően lehet növelni vagy csökkenteni az időtartamán - előtte ne feledkezz el a bemelegítésről, és utána mindenképp nyújtsd le az izmaidat, hogy minél hamarabb regenerálódni tudjanak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük