8 fehérjében gazdag reggeli, ami sokáig eltelít: segítik a fogyást, táplálják az izmokat
Fehérjében gazdag reggelivel érdemes indítani a napot, amik laktatnak, az izmok működését támogatják, és elősegítik a fogyási folyamatokat is.

GettyImages-1223511647
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fehérje a szervezet egyik fontos makrotápanyaga, mely az izmoknak nyújt energiát. Ideális fehérjedús reggelivel kezdeni napot, mert hosszan tartó teltségérzetet okoz, és növeli a teljesítőképességet is.

A fehérjék elősegítik a fogyást is, ennek oka, hogy a szervezet több kalóriát éget el felhasználásukkor, mint a zsírok vagy a szénhidrát esetében. Mindemellett csökkentik az étvágyat is, így egy fehérjében gazdag reggeli elfogyasztása után később jelentkezik az éhségérzet is.

Fehérjében gazdag reggelik

Nem véletlenül alakult ki, hogy sokan tükörtojással, tojásrántottával kezdik a napot, hiszen ezek az ételek is hosszan laktatnak, bizonyítottan csökkentik a ghrelin nevű éhséghormon szintjét. A fehérje elősegítheti a hasi zsír redukciót is, kimutatták, hogy minél több fehérjét eszik valaki, annál kevesebb a hastájéki zsírt raktároz el a szervezete. Változatosan beilleszthető az étrendbe, megannyi fehérjedús alapanyag közül lehet választani, ezek közül soroltunk fel pár ötletet reggeli gyanánt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük