Csökkenti az éhséget, felpörgeti a zsírleadást, nagyon finom, és 3 perc alatt elkészül
Mutatjuk, hogyan
Zsírégető házi tea fillérekből.

nagykep?cikkid=167438&kep=fahejtea1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édes, illatos fahéj nemcsak az almához és más gyümölcsökhöz illik remekül, de nagyon finom tea alapanyaga is lehet. A fahéjtea azon túl, hogy ízletes, számos előnyös hatással bír, többek között például a fogyókúrát is felgyorsíthatja, hatékonyabbá teheti.

A fakéregből készülő, különleges fűszernövény magában is nagyszerű ízt ad, így akár ebből az egy alapanyagból és vízből is elkészítheted a teát. Mutatjuk, hogyan!

Így készül a fahéjtea

A fahéjtea alapja lehet a rúd, törmelék vagy por formájú fahéj egyaránt, melyekhez csak forró vizet kell adnod. A legjobb íz elérése érdekében azonban nem árt, ha az arányokra odafigyelsz.

Egy csésze forró vízben egy közepes fahéjrúd két perc alatt már finom teává fő. A kisebb darabkákból nagyjából egy teáskanálnyi kerüljön a teatojásba, melyet másfél percig forralj a vízzel, vagy áztasd be őket nagyjából tíz percre. Az őrölt fahéjból keverj egy teáskanálnyit a forró vízhez, majd hagyd leülepedni az aljára, míg iható hőmérsékletűre hűlik. A fahéjtea hatását akkor fejti ki maximálisan, ha reggel fogyasztod el éhgyomorra.

Miért jó a fahéj?

Egy bögre fahéjteában elhanyagolható mennyiségű, nagyjából két kalória van, így bátran fogyaszthatod a diéta alatt. Az ízletes fűszernövény egy, a Journal of Medicinal Food hasábjain megjelent kutatás szerint ráadásul pozitívan hat a vércukorszintedre. A polifenolokban gazdag, a kínai gyógyászatban is használt fahéj ugyanis segít egyenletesebbé tenni a vércukrot, így ritkábban tör majd rád az éhség és az ólmos fáradtság. A fahéj fogyasztásának ezt az előnyét a kutatók számos vizsgálati alany eredményeivel támasztották alá.

A turmixokat is próbáld ki

Ha még több támogatást szeretnél nyújtani a fogyókúrád számára, akkor iktasd be a mindennapjaidba ezeket az egészséges zöld turmixokat is, melyek feltöltenek vitaminokkal, és tisztítják a bélrendszert.

Ezt is szeretjük