Ez a legjobb fűszer, ha fogyni akarsz: zsírégető és még az édes ízt is pótolja

A fahéj segíti a zsírégetést, és még finom is.

fahéj
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fahéjat többnyire nem azért használják a konyhában, mert fogyasztó hatása van, hanem azért, mert finom, istenien egészíti ki az édes ételeket, de a húsoknak is kellemes aromát ad.

A kutatások is igazolják, hogy a fahéj nemcsak ízesítő, hanem gyógynövény is. A fűszer ugyanis antimikrobiális és antioxidáns tulajdonságokkal bír. Amellett, hogy gyorsítja a sebgyógyulást, jó hatással lehet a magas vérnyomásra is. De hogyan segít a fogyókúrában?

Hogyan fogyaszt a fahéj?

A fahéj stabilizálja a vércukorszintet, aminek köszönhetően elkerülhető a farkaséhség. Kutatások szerint a fűszer bizonyos összetevői képesek lehetnek utánozni az inzulin hatását, és segíthetnek a vérből a cukrot a sejtekhez szállítani. A fahéj csökkentheti egyes emésztőenzimek szintjét is, ezáltal lassítva a szénhidrátok felszívódását, így jó hatással van az étvágyra és teltségérzetet generál.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük