Több száz kalóriát spórolhatsz naponta észrevétlenül: így csökkentsd az ételeid zsírtartalmát egyszerűen
Dietetikusok szerint a csökkentett kalóriatartalmú - 1500 kalóriás - étrendnek legfeljebb 30%-át tehetik ki a zsírok. Így iktasd ki a felesleget az étrendedből.

GettyImages-1143086105
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsír egyike az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen makrotápanyagoknak, ezért kiiktatását még diéta esetén sem javasolják a szakemberek. A hasznos zsírok amellett, hogy számos vitamin felszívódásában segítenek, az egyszeres és többszörösen szaturálatlan zsírok nélkülözhetetlenek egyes szervek működéséhet, ezért minden kiegyensúlyozott étrendbe be kell hogy kerüljenek.

Ugyanakkor nem minden zsír egyforma. Az élelmiszerekkel bevitt legrosszabb zsiradékok a növényi transzzsírok, amelyeket mesterségesen állítanak elő, növelik a gyulladásokat, szív- és érrendszeri panaszokat okozhatnak, túlzott fogyasztásuk pedig pluszkilókhoz vezet.  

Így csökkentsd az ételeid zsírtartalmát

Kis odafigyeléssel nagyon sok felesleges zsírt és több száz kalóriát kiiktathatsz az étrendedből úgy, hogy szinte észre sem veszed. Csupán pár dolgon változtass a napi menüdben. Mutatjuk, hogyan csökkentsd az ételek zsírtartalmát egyszerűen.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük