Bizonyított diétás csel! Így vágd fel az ételt, mielőtt megeszed

Miért fontos az étel feldarabolása, ha fogyni akarsz? Nem csak azért, hogy kevesebbet kelljen rágni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fogyókúra alapja a táplálékok helyes minőségi és mennyiségi megválogatása. Utóbbiban nyújthat segítséget egy apró vizuális csel.

Ha jellemző rád, hogy a kelleténél többet eszel, próbáld ki az alábbi trükköt, ami segíthet csökkenteni a bevitt kalóriák számát.

Vágd fel az ételt apró darabokra!

Amerikai kutatók 300 főiskolai hallgatóval folytatták le azt a kísérletet, amelyben a vizsgálati alanyok egyik csoportja egészben kapott bagelt, másik csoportjuknak négy részre vágva adták. Arra lettek figyelmesek, hogy a 20 perccel későbbi étkezés alkalmával utóbbi csoport tagjai, akik negyedelve kaptak ugyanakkora kalóriatartalmú bagelt, kevesebb ételt vettek magukhoz.

Erre kétféle magyarázatot találtak a szakemberek. Egyfelől darabokra szedve az étel mennyiségre többnek látszik, vagyis az optikai csellel becsapható az emberi agy: a tányéron nagyobb helyet foglaló étel fogyasztása után később várható az éhségérzet kialakulása.

Másfelől azt gondolják, a feldarabolt étel fogyasztása lassabban történik, ezért az agy úgy értékelheti, hogy több táplálék került a szervezetbe. Akárhogy is, érdemes étkezés előtt apró darabokra vágnod az ételt, ha az a cél, hogy kevesebb kalóriát vigyél be - különösebb szívfájdalom nélkül.

Csapd be a gyomrod!

Az alábbi galériában mutatunk még néhány étvágycsökkentő megoldást, amellyel megkönnyíthető a súlyvesztés.

Csapd be a gyomrod! 6 természetes éhségcsökkentő módszer a fogyásért

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük