A 8 legjobb étel, ami segíti az emésztést: probiotikumokkal, rostokkal látnak el
A kiegyensúlyozott, egészséges emésztés kulcsfontosságú szereppel bír a fogyókúrában.

vöröslencse nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emésztőrendszer létfontosságú szereppel bír az egészségmegőrzésben, rajta keresztül szívódnak fel a tápanyagok, és távoznak a szervezetből a salakanyagok.

Nem csoda hát, hogyha probléma keletkezik ebben az érzékeny rendszerben, a szervezet azonnal reagál, és puffadás, görcsök, hasi fájdalom, székrekedés vagy hasfájás jelentkezik. A rost- és probiotikumszegény étkezés szintén előidézheti az emésztőrendszer zavarait.

Emésztést javító ételek

A gyomor és a belek megfelelő működéséhez nem csak a táplálkozásra kell odafigyelni, hanem a rendszeres mozgásra és a pihentető alvásra. A fizikai aktivitás nemcsak a bélmozgást serkenti, hanem a véráramlást is az erekben, amik szintén elősegítik a bevitt tápanyagok feldolgozását. A folyadékfogyasztás is nélkülözhetetlen, kiemelkedő szerepet játszik a vízivás, ami meggátolja a székrekedés kialakulását. Az alvás hasonló szinten befolyásolja az anyagcserét és az étvágyat, alvászavar esetén különböző emésztési rendelleneségek alakulhatnak ki.

Ahogy korábban említettük, mindezek mellett a rostokban és a mikrobiom egyensúlymegőrzését támogató probiotikumokban gazdag táplálékok fogyasztása szintén kulcsszerepet játszik az emésztés javításában.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük