Így fogyhatsz a legegyszerűbben!
Évezredes karcsúsító csodaszer
A fogyókúra első lépéseként a kiváló emésztésről kell gondoskodnod.

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

Házi rizskrém ráncok, pattanások és tág pórusok ellen: a hagyományos ázsiai bőrápolás alapja »

A kantáros nadrág visszatért és nőiesebb, mint valaha: nagyon sikkes tud lenni, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A joghurt, a kefir, a kumisz és a túrófélék, összefoglaló nevükön a savanyított tejtermékek olyan fehérjében és tápanyagokban gazdag táplálékok, melyek amellett, hogy különleges, frissítő ízükkel változatosabbá tehetik a fogyókúrát, jótékonyan hatnak emésztésedre és immunrendszeredre is.

Ideális választást jelentenek, ha minőségi fehérjék fogyasztásával szeretnéd élénkíteni anyagcserédet, vele együtt pedig a zsírégetést, vagy tested salaktalanításáról és a krónikus betegségek megelőzéséről akarsz gondoskodni. A savanyított tejtermékeket ráadásul akkor is fogyaszthatod, ha szervezeted nehezebben dolgozza fel a tejet, tejsavtartalmuknak köszönhetően ugyanis a tejnél jóval könnyebben emészthetők.

Fogyaszd a következő természetes csodaszereket mindennap - önmagukban vagy akár gyümölccsel ízesítve -, és amellett, hogy kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé teheted étrendedet, a plusz kilóktól is gyorsabban szabadulhatsz meg.

Savanyított tejtermékek

A savanyított tejtermékek alapanyaga a tej, mely a kórokozó baktériumok elpusztítása és a termék eltarthatóságának meghosszabbítása érdekében pasztőrözve, majd folyamatosan hűtve kerül felhasználásra. A különféle termékek tejsavbaktériumok hozzáadásával készülnek. Ezek a mikroorganizmusok a tejcukrot tejsavvá alakítják, melyet a szervezet könnyen hasznosít, és felhasznál az emésztési folyamatok során.

A joghurt, a kefir, a kumisz vagy a túrófélék mindennapos fogyasztása a táplálkozástudomány szakemberei szerint is része az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásnak, köszönhetően többek között a bennük található fehérjéknek, az emésztésserkentő hatásnak, nem utolsósorban pedig az értékes baktériumoknak.

Utóbbiak probiotikus hatása a belekben található baktériumflóra egyensúlyát is helyreállítja, mely az antibiotikumok, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, az egyoldalú táplálkozás vagy a stresszhatások következtében komoly károkat szenvedhet, gátolva ezzel az emésztés hatékonyságát, illetve az immunrendszer védekezőképességét.

Joghurt

A kiváló minőségű pasztőrözött tejből készült joghurt jótékony hatásait már a 16. századi írások is igazolták - ekkor történt ugyanis, hogy a török szultán orvosa a joghurt titkos receptjével és egy kisebb birkanyájjal lépett I. Ferenc francia király udvarába azzal a céllal, hogy az uralkodó emésztési problémáit kezelje.

Később tudományosan is bizonyították, hogy a joghurt amellett, hogy a tejnél könnyebben emészthető, olyan baktériumokat tartalmaz, melyek az egészség megőrzése szempontjából lényegesek lehetnek.

Az értékes probiotikumok mellett a joghurtban B2-vitamin és biotin található - ezek nagy mennyisége is a jótékony baktériumok munkájának köszönhető -, melyek az egészséges anyagcsere mellett a kiegyensúlyozott idegrendszerhez is hozzájárulnak. Ha a joghurtot friss gyümölcsökkel ízesíted, még kellemesebbé, egészségesebbé és változatosabbá teheted étrended.

Kefir

Az egészséges és tápláló kefir szintén jó minőségű pasztőrözött tejből készül, melyhez tejsavtermelő baktériumokat és kefirgombát használnak fel. Míg a hagyományosan előállított kefir némi etilalkoholt is tartalmaz, addig az üzletek polcain lévő termékek alkoholtartalma elenyésző. A kefir létrehozása során az anyagcsere-javító B1-, B2- és B6-vitaminok, valamint a pantoténsav - B5-vitamin - mennyisége sokkal magasabb lesz, mint a kiindulási alapanyagként szolgáló tej esetében, így, ha megéhezel, a kefir ízletes, egészséges, laktató és vitamindús választást jelent.

Mondj igent magadra!

A Femina Extra 4 alkalmas önfejlesztő sikerkurzusán Szily Nóra pszichológus és coach vezetésével elérheted, hogy elégedett, sikeres és boldog legyél az élet bármely területén.

Hogyan mondjunk nemet lelkiismeret-furdalás nélkül?

A boldogság és siker alapjai, azaz miért fontos önzőnek lenni?

A kommunikáció, mint az érdekérvényesítés kulcsa: a bizalomépítéstől a hatásgyakorlásig

Burnout, vagyis amikor már semminek nincs értelme

A kurzusról pontos részleteket itt találsz.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Helyszín: MEMO ház – 1077 Budapest, Wesselényi utca 73.

Időpont: 2020. március 6., március 26., április 16., május 7.

Promóció

Kumisz

Oroszországban, Törökországban és Mongóliában ma is előszeretettel fogyasztják az erjesztett kanca- vagy tevetejből előállított kumiszt, azonban hazánkban kevesen ismerik annak savanykás ízét és hűsítő, kissé bódító jellegét. Mivel a kumisznak antibiotikus jellegéből adódóan ezekben az országokban különleges gyógyító hatást tulajdonítanak, egyes betegségek kezeléséhez kiegészítő eszközként is használják. Bár sokan nem kedvelik az ízét, enyhe alkoholtartalmánál fogva pedig nem szabad nagyobb mennyiségben fogyasztani, az emésztésre gyakorolt jótékony hatásait még a kefirénél is nagyobbra tartják.

Túrófélék

A hazánkban leginkább tehén- és juhtejből előállított túróféléket a savanyított tejtermékek és a friss sajtok körébe egyaránt sorolják, mivel bennük a tej valamennyi értékes tápanyaga megtalálható. A túrófélék kiváló fehérjeforrást jelentenek - fontos azonban, hogy zsírszegény formában fogyaszd őket -, emellett jótékonyan hatnak emésztésedre is, illetve a joghurthoz és kefirhez hasonlóan magas B-vitamin-tartalommal rendelkeznek. Ha a házilag, illetve iparilag előállított tejterméket gyümölccsel vagy épp fahéjjal, mézzel édesíted, finom és egészséges desszertet kapsz.

Cikkünk Dr. Százados Imre és Dr. Százados Miklós Útikönyv a táplálékok világához című könyve alapján készült.

A könyv képzeletbeli utazásra invitál a táplálékok világába, melynek során átfogóan mutatja be a kultúránkban fogyasztott élelmiszereket. Az elismert dietetikus szakember szerzők a biológiai és élettani sajátosságok elemzése mellett olvasmányos és szórakoztató stílusban mesélnek az egyes táplálékok történetéről és kulturális vonatkozásairól. Nem emelnek ki egyetlen csodaszert sem, hiszen az egészséges étkezés a helyes arányok, harmóniák megtalálásától függ, a változatosság teszi igazán élvezetessé a táplálkozást. Ajánljuk ezt a könyvet, ha érdekel a mértéktartó és egészséges életmód, és tudni szeretnéd, mi is kerül az asztalra.

Kiadja az Athenaeum Kiadó.
A könyv ára 2490 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük