Mi kell az emésztés beindításához? Nem a citromos víz a titok
Az emésztés beindítása nem úgy működik, mint sokan hiszik.

belrendszer
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakorta küzdesz szorulással, rossz a közérzeted, ráadásul fogyni sem tudsz? Sokan úgy gondolják, hogy ezek a leállt emésztés tünetei.

Az emésztés beindítására kitalált módszerek - mint a reggelente fogyasztott citromos víz - azonban sok esetben semmit sem érnek a tünetek ellen. Mit lehet tenni, hogy minden rendben menjen odabent?

Az emésztés beindítása

Hiába marad ki egy-egy napig a nagy dolog, az emésztésed akkor sem állt le. A ténylegesen álló emésztés ennél jóval súlyosabb állapot, mely azonnali kórházi kezelést igényel. A hosszan elhúzódó szorulások, a puffadás és sok más tünet azonban emésztési problémákra utal.  

citromos viz

Amennyiben a fent felsorolt tünetek bármelyike tartósan, rendszeresen fordul elő nálad, úgy érdemes az orvosoddal konzultálni. 

Az emésztés ritmusát számos életmódbeli tényező befolyásolja, melyek a testsúlyodra is erősen kihatnak. Ezek közül a legfontosabbak a következők.

  • Legyen rendszer az életedben! Ha rendszeresen ugyanakkor fekszel és kelsz fel, valamint a napi minimum három étkezést is hozzávetőleg ugyanazokban az időpontokban tartod, az segít a megfelelő belső ritmus kialakításában. Különösen fontos az étkezések közül a reggeli, melyet a felkelést követő első órában kellene elfogyasztani.
  • Vizsgáltasd ki magad! A rendszeres puffadás és az emésztési problémák hátterében nagyon gyakran ételérzékenységek állnak, melyek egy része felnőttkorban is kialakulhat. Nagyon fontos, hogy ezeknek megfelelően alakítsd ki az étrendedet.
  • Fogyassz elegendő vizet! Az emésztés folyamataihoz, a salakanyagok szállításához és távoztatásához az emberi szervezetnek jó sok folyadékra van szüksége. Ez segít a hasi tájékon az elfogyasztott só és szénhidrátok hatására feleslegesen megkötött víz kihajtásában is, így gyorsan laposabb lesz tőle a hasad.
  • Vigyél be több rostot és fehérjét! A legjobb, ha a naponta szükséges protein- és rostmennyiséget a nap folyamán egyenletesen osztod el az étkezéseidben.

Ezeket természetesen nem elég egyszer-egyszer, kampányszerűen végezni, amikor úgy érzed, hogy már nagy a baj. A tartós egészségügyi hatás csakis akkor várható, ha ezek a szokások a mindennapjaid részét képezik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A táplálkozáson felül a mozgás is előnyösen befolyásolhatja az emésztés működését. Amikor intenzíven edzel, élénkül a keringés, és a szervezeted minden folyamata felpörög. A mozgás közben az izmok feszülése és ernyedése segíti a bélrendszer munkáját, így ez a puffadásnak és a szorulásnak is hasznos ellenszere. Ha szeretnéd serkenteni az emésztésedet, és leadnál néhány kilót, akkor érdemes heti három-öt alkalommal legalább 30 perc sportot is beiktatni a céljaid elérése érdekében.

Gyulladáscsökkentő italok

Készíts ínycsiklandozó, laktató, kiadós italokat pillanatok alatt olyan összetevőkből, melyek nemcsak a gyulladást csökkentik a szervezetben, de a túlsúly megszüntetésében is segítenek!

Ezt is szeretjük