3 életmentő ok, amiért méregtelenítened kell
A méregtelenítés nemcsak egy újabb wellness-hóbort. Ha el akarod kerülni korunk legveszélyesebb betegségeit, óriási szükséged van rá!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nap mint nap számtalan méreggel találkozol, például a szennyezett levegő belégzése miatt, illetve az emésztés és az anyagcsere melléktermékeként. Ha elég erős a szervezeted immun- és kiválasztó-rendszere, szervei pedig tökéletesen működnek, a szervezet képes arra, hogy megszabaduljon a mérgektől. Más esetben, például, ha a méreganyagok túlságosan leterhelik testedet, neked kell kézbe venni az irányítást.

Többféle okból is előfordulhat, hogy a szervezet nem tudja tökéletesen ellátni e védekező funkcióját. Ha a mérgek gyorsabban érkeznek a szervezetbe, mint ahogy kiürülnek, előállhat az úgynevezett mérgezés állapota. Számos természetgyógyász véleménye szerint ennek figyelmen kívül hagyása aláássa az egészséget, károsítja az egyes szervek működését, és számos megbetegedés kiváltó oka lehet.

Íme, három igen komoly betegség, mely kellő okként szolgálhat arra, hogy egy kicsit jobban odafigyelj magadra, és, ha lehet, belevágj egy hatékony méregtelenítő programba.

1. Rákos megbetegedések

A tudatos méregtelenítésre soha nem volt akkora szükség, mint napjainkban, amikor minden nap környezeti ártalmak sokaságával találkozol, melyek gátolják a szervezet alapvető biológiai szabályozó működését. A 21. századi nyugati életmód kedvezőtlenül befolyásolja a helyzetet. Az emberek jó része állandó stressznek van kitéve, emellett túlságosan sok édességet, magas zsírtartalmú, iparilag feldolgozott élelmiszert fogyaszt, és igen kevés természetes táplálékot. Az ilyen életforma megzavarja a szervezet érzékeny működését, és megakadályozza a méregtelenítés természetes folyamatát, azaz akadályozza a májban a méreganyagok semlegesítését és kiválasztását.

A természetgyógyászok szerint a gyakori hormonális zavarok, a kimerültség, a vírusos megbetegedések, az emésztési rendellenességek is azt jelzik, hogy nagy a szervezet méregterhelése, a jelenség általánosságát bizonyító legfőbb tünet azonban a rákos megbetegedések számának drasztikus növekedése.

A sejtkárosító szabadgyökök, melyek elszaporodása könnyen vezethet a rák kialakulásához, ugyanis szintén a méreganyagok közé tartoznak, nem beszélve arról, hogy a legyengült, sebezhető szervezetet sokkal könnyebben megtámadhatják.

2. Krónikus immungyengeség

A rossz emésztés, a renyhe bélműködés, a méreganyagok elégtelen kiválasztása az emésztőrendszerben és a bőrben, a csökkent májfunkció és veseműködés mind ahhoz vezet, hogy a szervezetben felhalmozódnak a méreganyagok, és ezzel károsodik a szervezet normális működőképessége. Az elégtelenül működő béltraktusban elszaporodhatnak a nem teljesen megemésztett táplálékot lebontó baktériumok és élesztőgombák, és ezen táplálékmaradványokat relatív vegyületekké alakíthatják át. Ezek aztán újra felszívódnak a szervezetbe - a jelenség önmérgezés néven ismert.
Az egészségre ártalmas baktériumok és gombák túlzott elszaporodásuk folytán túlsúlyba kerülhetnek a bélrendszer jótékony baktériumaival szemben, ami amellett, hogy tovább növeli a méreganyagok mennyiségét, az immunrendszert is drasztikus mértékben gyengíti, ugyanis az emésztőrendszer és a jótékony baktériumok működése az immunvédelem legfontosabb elemeit alkotják. Az immunrendszer legyengülése következtében pedig nagymértékben megnő a baktérium- és vírusfertőzések kockázata, emellett az autoimmun betegségekre is hajlamosabbá válhatsz.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

3. Szívbetegségek

A méreganyagok felhalmozódásának egyik legfőbb kiváltó oka a tartós stressz, mely amellett, hogy már önmagában hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedések fokozott kockázatához, a méreganyagok mennyiségét is növeli.

Tudományos kutatások során bebizonyították, hogy a stresszhormonok - az adrenalin és a kortizon - magas szintje az egészséges méregtelenítési útvonalat a káros méregtelenítési útvonal felé képes terelni, így növekszik a méreganyagok, például a szabadgyökök mennyisége. E hibás méregtelenítési folyamat következtében növekedhet a vérben a stresszhormonok mennyisége. Ez számos panaszt idézhet elő, és szervi megbetegedésekhez is vezethet, például szív- és érrendszeri betegséghez, melynek a következménye könnyen lehet szívinfarktus vagy agyvérzés.

Méregteleníts!
Ha mindezek után úgy érzed, szeretnéd belevetni magad egy hatékony méregtelenítő programba, próbáld ki a következőket!
Tisztító, méregtelenítő léböjt-kúra »
7 napos méregtelenítő gyümölcsdiéta »
24 órás intenzív salaktalanító program

Cikkünk a Méregtelenítés kézikönyv című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük