Így alakultak át az egypetéjű ikrek: egyikük vegán, a másikuk húsevő étrendet követett
Előtte-utána fotókon a változás.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egypetéjű ikrek, Hugo és Ross Turner arról híresek, hogy a tudomány vagy egy jó ügy érdekében különböző nehéz kihívásokat teljesítenek: hegyet másznak, bebarangolják a világ legnehezebb megközelíthető tájait, zord körülmények között élnek. Legutóbb pedig egy érdekes kísérlet önkéntes alanyai lettek.

Vállalták, hogy a 12 hetes kísérletben az egyikük csak vegán, a másikuk pedig csak húsevő étrendet követhet. A kutatók kíváncsiak voltak, hogyan hat a két különböző étrend az azonos génállománnyal rendelkező egypetéjű ikrek esetében. A kísérlet végén szemmel látható volt a különbség.

Melyik a jobb étrend?

A tervet idén januártól márciusig követték. Heti hat alkalommal edzettek, és ugyanannyi kalóriát fogyasztottak, csak az egyikük növényi alapú ételekből, a másikuk pedig húsokból és tejtermékekből vitte be ugyanazt a mennyiségű energiát. 

Hugo, aki vegán étrendet követett, a kísérlet elején 83 kilót nyomott, a testzsírja pedig 13% volt. Ross 80 kilóról indult, testzsírszázaléka pedig épp annyi volt, mind testvéréé. A londoni King’s College kutatói végig követték őket, a kísérlet során mérték a súlyukat, koleszterinszintjüket és izomtömegüket.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kísérlet eredménye 

A 12 hét után a kutatók és a kísérleti alanyok is érdekes dolgokat tapasztaltak. Míg a vegán étrendet követő Hugo - bal oldalt - 4 kilótól szabadult meg, testzsírszázaléka pedig 1%-ot csökkent, addig Ross a húsevő étrenddel a zsírtömegből adta le a 4 kilót, és ugyanennyi izmot szedett magára, a testzsírszázaléka pedig 13-ról 15%-ra ugrott, így a végén 80 helyett 85,7 kilogrammot nyomott alatta a mérleg, de sokkal kidolgozottabb testtel rendelkezett, mint testvére. A három hónap alatt a koleszterinszintje sem emelkedett.

Az ikrek energiaszintjében is változások történtek. Hugo a vegán étrenddel úgy érezte, sokkal energikusabb, valamint jobb a koncentrációs és teljesítőképessége, ugyanakkor elvesztette a libidóját. 

A tudósok a kísérlet során székletmintát is gyűjtöttek a két alanytól. Kiderült, hogy Hugo mikrobiomja sokkal ellenállóbb lett a gyulladásokkal és betegségekkel szemben, addig Ross bélflórája keveset változott. 

7 nő, aki elárulta, mitől fogyott le végleg

Biztató és motiváló képsorozatot mutatunk olyan erős nőkről, akik bár rengeteg megpróbáltatással kerültek szembe a fogyókúrájuk során, akaraterejük és elhatározásuk erősebb volt, ennek hála pedig rengeteget fogytak.

Borító-és ajánlóképek: Instagram/theturnertwiins

Ezt is szeretjük