8 edzés utáni nassolnivaló, ami segíti a fogyást: sokáig eltelít, feltölt energiával
Egyes rágcsálnivalók és italok nagyobb segítségére vannak a testednek edzés után, mint mások.

mozgas-utani-etelek-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Edzés után nem véletlenül éhezik meg az ember, a mozgás ugyanis rengeteg energiát őröl fel, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen étellel csillapítod ilyenkor az étvágyadat, vannak ugyanis olyan nassolnivalók, melyek kifejezetten jót tesznek egy kiadós mozgás után az izmoknak.

Amikor sportolsz, az izmaid a glikogénraktárakat használják üzemanyagnak, ez azt eredményezi, hogy ezek a raktárak az edzés során kiürülnek, és ezért az edzés után a test minden erejével azon van, hogy újra fel tudja tölteni őket. Ezenkívül edzés közben az izmokon mikrorepedések keletkeznek, így a szervezetnek ezeket a sérüléseket is orvosolnia kell.

Ételek edzés után

Ebben egyes rágcsálnivalók és italok nagyobb segítségére vannak a testednek, mint mások. A fehérjedús ételek például aminosavakkal táplálják a testet, melyek támogatják az izmok regenerációját, a minőségi szénhidrátok pedig a glikogénraktárak feltöltését segítik, így elsősorban ezekre kell helyezni a hangsúlyt, amikor edzés után ennél valamit. Mutatjuk, mi a legjobb választás.

A képek forrása: Getty Images

Találd meg a saját utadat!

A növényi alapú táplálkozás egészséges, természetes és fenntartható. Ha tudatosan táplálkozol, mert fontos számodra a testi-lelki harmónia, a többi élőlény és a holnap; ha hiszel benne, hogy békében kell élned a környezettel, és hogy az vagy, amit megeszel; ha meg akarod őrizni a Földet a mai és a jövendő generációk számára úgy, ahogyan te kaptad az elődöktől, akkor a Flora útja a te utad.

Promóció

Ezt is szeretjük