Csak egy seprűnyél és napi 15 perc kell hozzá: gyönyörűen formálja az alakot ez az 5 gyakorlat
Nyújtó, erősítő, kondicionáló, feszesítő gyakorlatok, amit otthoni takarítóeszközökkel is kivitelezhetsz.

GettyImages-940937412
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csak a kifogásokat keresed, miért nem sikerült elkezdened még az edzést? Nincsenek megfelelő sporteszközeid, amelyekkel hatékonyan tudnád formálni a tested? Nem baj, hiszen az otthoni testmozgásban az a legjobb, hogy bármilyen sportkelléket helyettesíthetsz: használhatsz súlyzók gyanánt ásványvizes palackokat, feszes, tónusos izmokat varázsolhatsz egy székkel, vagy formás, szexi alakot egy seprűnyél segítségével.

A napi nyolc-tíz órás otthoni ülőmunka következtében az izmok és kötőszövetek megrövidülnek, megfájdul a hát, és beesik a váll. A nyújtó gyakorlatok javítják a test oxigénellátását, meghosszabbítják az izomszöveteket, az utána végzett gyakorlatok pedig feszesítik és formálják az alakot.

Seprűnyéllel a formás alakért 

Az alábbi gyakorlatokat egy seprűnyéllel vagy egy felmosórongy rúdjával is könnyedén kivitelezheted. Segítségképp a cikkben videót is találsz arról, hogyan végezd helyesen a gyakorlatokat.

GettyImages-1001650122

Bemelegítés

Fogj meg egy seprűnyelet vagy valamilyen hosszú rudat a két végénél. Emeld a fejed fölé, és nyújtott karral lassan dőlj jobbra, majd balra, amíg nem érzed a nyúlást az izomban. Ezt követően engedd a rudat vállmagasságig magad elé, majd lassan fordulj jobbra és balra, ameddig fájdalom nélkül megy. 

Állj enyhe terpeszben, húzd ki magad, és fogd meg úgy a seprűnyél két végét, hogy a hátad mögött a lapockák magasságában legyen. Ezután végezz törzsmozdítást lassan balra, majd jobbra. A gyakorlatokat ismételd néhányszor egymás után.

GettyImages-483462486

Kitörések

Maradj ugyanebben a pózban, azaz a rudat vagy seprűnyelet helyezd a hátad mögé a vállakra, majd végezz váltott lábbal kitöréseket: lépj ki az egyik lábaddal előre úgy, hogy a mozdulat inkább lefelé tartó legyen, és a comb kerüljön párhuzamba a talajjal, a hátad egyenes maradjon, majd vissza. Nem kell túl nagyot lépni előre. Ez a saját testsúlyos gyakorlat megdolgoztatja a combot, a vádlikat és a feneket egyaránt. Végezd két percig a gyakorlatot megállás nélkül.

GettyImages-512821746

Guggolás rúddal

 Állj meg egyenesen, vállszélesnél valamivel szélesebb terpeszben, a rúd pedig legyen vállmagasságig magad előtt. A válladat húzd hátra, a mellkasodat told ki, és csinálj guggolásokat - ez is az egyik legjobb módszer a farizom és a combok erősítésére. Végezd két percig a gyakorlatot. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Törzshajlítás 

Helyezkedj el egy széken, de még jobb, ha van egy fittlabdád, amire ráülhetsz. Fogd meg a botot, és nyújtsd ki a karod a fejed fölé, majd végezz óvatos törzshajlításokat az egyik, majd másik oldalra, ismételten két percen keresztül.  

GettyImages-169981067

Apró lábemelések

Fogd meg a botot mindkét kezeddel nagyjából vállszélességben, majd ereszd le a köldöködig úgy, hogy közben az egyik lábadat kinyújtva felemeled a rúdig, és apró, de gyors lábemeléseket végzel. A videóban 1 perc 38 másodpercnél láthatod a gyakorlatot.

Felülések

Fogd a kezedbe a seprűnyelet, feküdj hanyatt, a lábaidat hajlítsd be, majd végezz felüléseket úgy, hogy 45 fokkal emeled feljebb a törzsed. Végezz belőle 50-et, két sorozatban. 

Hasizomgyakorlatok otthon

Sokaknál csupán vágyálom a lapos has és feszes fenék kombó, pedig a tökéletes alak eléréséhez nem kell feltétlenül hosszú órákat az edzőteremben tölteni, hiszen hatékony, célzott edzésmunkával sokkal kevesebb idő alatt látványosabb eredményt lehet elérni - akár otthon, a nappaliban is.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük