Kell bugyit venni a sportruha alá? Nem is olyan egyértelmű a válasz
Meglepő, de nem mindenki hord alsóneműt a sportruházat alatt, aminek hasznos és praktikus okai vannak.

GettyImages-1352320834
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sportruházatokat, köztük a fitneszleggingseket úgy alakították ki, hogy a lehető legkényelmesebbek legyenek edzés alatt, jó esetben légáteresztőek, ruganyosak és mindezek mellett még átlátszatlanok is. Így felmerülhet a kérdés, hogy kell-e egyáltalán alájuk bugyit felvenni?

Sokakat meglephet a válasz, de bizony nem mindenki visel alsóneműt a feszes sportnadrág alatt. Nem csak azért, mert esztétikai szempontból zavarja őket, hogy kilátszik a bugyi vonala, hanem még számos más praktikus oka lehet ennek.

Edzés bugyi nélkül

Sheryl A. Ross, szülész-nőgyógyász szerint manapság a régen ismert zárt, kevésbé szellőző edzőruhákat már minőségi anyagú darabok váltották fel, amik felszívják az izzadságot, segítik a bőr lélegzését, és megakadályozzák azt is, hogy az anyag átázzon. Szerinte emiatt nem véletlen, hogy kialakult a sportkedvelők körében az a csoport, akik inkább nem is hordanak fehérneműt edzés alatt.

GettyImages-580499419

Hasonlóan vélekedik a témáról Alyssa Dweck, egy amerikai magánorvosi iskola professzora. Úgy véli, egyeseket a fehérnemű túlságosan dörzsöli, vagy korlátozza a mozgásban, esetleg zavarja őket a látványa, ahogy áttetszik a nadrágon. Minden az ízlésen múlik, az edzéshez érdemes olyan öltözéket választani, ami a lehető legkényelmesebb. 

Azonban figyelmezteti azokat, akik szeretnék kipróbálni az alsónemű nélküli "szabadságérzetet", hogy úgy megnőhet a kockázata annak, hogy a szeméremtest vonala látszik a nadrágon keresztül.

A gombák és a baktériumok a nedves környezetet kedvelik leginkább, így azok, akiknek az edzőruhájukat beépített bugyival, speciális béléssel, antibakteriális anyaggal látták el, ami képes felszívni a pluszizzadságot, nyugodtan otthon hagyhatják a fehérneműjüket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Az alábbi okok miatt érdemes lehet kipróbálni:

  • A kényelmetlen alsóneműk kidörzsölhetik, irritálhatják a nemi szerv környékét.
  • Az alsóneműt általában azonnal ki kell cserélni edzés után.
  • Kiütéseket okozhat a hordása intenzív testmozgás közben.

Természetesen a jól szellőző fehérneműk nem okozhatnak nagy problémát, ahogy a nadrág tekintetében is nagyon sokat számít a szövet minősége. A legjobb főleg természetes anyagból készült ruhaneműt választani, ami lehet pamutból, merinói gyapjúból vagy hipoallergén, antisztatikus és antibakteriális bambuszszövetből, ezeket általában poliészterrel kombinálják, ami segíti a légáteresztést. Ezenkívül még a viszkóz is jó anyaga a sportruházatoknak. Fontos tudni, hogy a fitneszleggingsek élethossza megnövelhető, hogyha 30-40 fokon kerülnek kimosásra. Természetesen ezeket a darabokat minden edzés után ki kell mosni, főleg, ha nincs alattuk alsónemű.

A teljes testet formálja ez a 20 perces otthoni gyakorlatsor

A gumiszalag praktikus eszköz az otthoni edzésekhez, a segítségével gyönyörűen formálható az alak.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük