Az edzés tényleg lassítja az öregedést - 8 mozgásforma 50 felett, ami gyönyörű alakot formál

Gyönyörű alakot formálnak ezek a mozgásformák, amiket ötven év felett különösen ajánlott végezni.

GettyImages-530740459
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ötvenéves kor felett, amikor már sokakat utolért a változókor, és a hormonális változások miatt hízékonyabbá válhat az ember, főleg a haskörüli zsírpárnák lerakódása jellemző, nem véletlen, hogy a "menopauzahas" nevet kapta ez a jelenség.

A megfelelő étrend mellett az edzés is segíthet ellensúlyozni a folyamatot. A testmozgás fiatalító hatását több kutatásban is vizsgálták, karban tartja az érrendszert, csökkenti a gyulladásokat, kiegyensúlyozza a hormonháztartást, és a csontokat is erősíti.

Edzés 50 év felett

Az ösztrogén kulcsfontosságú szerepet játszik az energiaháztartás szabályozásában, befolyásolja a zsírszövetek anyagcseréjét is. Változókor alatt, ahogy csökken az ösztrogénszint, úgy válik egyre nehezebbé a fogyás, de nem lehetetlen feladat. Bizonyos esetekben gyógyszeres kezelést igényel, de a felborult hormonrendszer egészséges életmóddal, étrenddel és rendszeres mozgással kiegyensúlyozható. Ez utóbbihoz adunk most néhány ötletet, érdemes hetente legalább 2-3 alkalommal beiktatni az alább látható mozgásformákat. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük