Ebbe a diétába haltak bele a legtöbben
Sose próbáld ki!
Néhány drasztikus diéta okozhat kómát vagy akár halált is. Ilyen a fényevés is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A világháló és a nyomtatott sajtó oldalain is számos diéta leírását lehet megtalálni, melyek közül nem nehéz kiválasztani a szimpatikusat, legyen szó gyors súlyvesztésről, monoton diétáról vagy kiegyensúlyozott, több héten keresztül tartó komplex programról. Nem biztos, hogy egyből sikerül azzal próbálkozni, ami meghozza a várt eredményt, hiszen minden szervezet másként működik, ezért általánosan bevált módszert nehéz lenne meghatározni.

Ha viszont ez a sikertelenség többször megismétlődik, a csalódottság radikális változásokra ösztönözheti a fogyni vágyókat. A legveszélyesebb módszerek közé tartozik a fényevés kultusza, mely nem csupán elvi követői, de a karcsúsodni vágyók körében is számos áldozatot szedett már.

A legdrasztikusabb módszer

Néhány évvel ezelőtt rázta meg a hazai közvéleményt az a családi tragédia, ahol az édesapa látásmódja miatt a családtagok hosszú időn keresztül szándékosan éheztek, mely végül az édesanya halálához és a kislány súlyos állapotához vezetett. Ebben az esetben is fényevésről szóltak a hírek.

A fényevés már a nevével is sejteti a diéta alapvetően roppant egyszerű szabályait: semmit sem vehetsz magadhoz. Egyes nézetek szerint a semmi a folyadékok tiltólistára kerülését is jelenti ennél a szertartásnál, míg mások úgy vélik, hogy csak az ásványvíz fogyasztása engedélyezett. A mindennapi élethez szükséges energiát a módszer szerint a fényből is kinyerheti a szervezet. Az vitathatatlan, hogy napsütéses időben aktívabbak és energiával telibbek az emberek, ám a táplálékok révén szervezetbe vitt tápanyagokat ez nem helyettesíti.

A háromszor hétnapos kegyetlen szigor eredményeként az ígéretek szerint garantáltan megszabadulhatsz teljes súlyfeleslegedtől, egyúttal a befejezése után szinte az ételeket sem fogod kívánni, és csak akkor eszel majd, ha kedved tartja, mert az éhségérzettel egy életre leszámoltál.

Egy hindu böjt

A prána minden energia ősforrása, egyfajta alternatív energia. A fényevés diétaként való alkalmazása nagy valószínűséggel a pránaevésből eredeztethető, ami egy 21 napos testi és szellemi megtisztulási folyamatot jelent. Egyfajta böjt, melynek első hét napján maximum csak jeget lehet szopogatni, és csak az első hét utolsó napján lehet egy pohár gyümölcslevet elfogyasztani. A hinduk szerint ez a módszer képes arra, hogy általa megszabaduljon az ember a rosszkedvtől, a betegségektől, és egy magasabb szellemi, spirituális szintre kerüljön.

A szertartást nem szabad elkapkodni, a végrehajtásához szilárd elhatározás és nagy mentális erő szükségeltetik. A 21 nap idejére jó, ha az egyén elvonul a világtól, és nyugalomban tölti az időt, elmélkedésekkel és sok meditációval, azért, hogy a világot működésben tartó őserőhöz még jobban csatlakozhasson.

A pránával foglalkozó szakemberek szerint, akik végigcsinálják ezt a böjtöt, azok utána sokkal egészségesebben, erősebben és boldogabban folytatják életüket, hiszen ennek az egésznek a földi élvezetektől való elszakadás, a felemelkedés a lényege, hogy a test elveszítse uralmát a szellem felett. Ebből kifolyólag az ételekhez való viszony is megváltozik, és lényegében az étkezés nem szükség, hanem kedv kérdésévé válik.

Nem csak ez veszélyes!

Ha szeretnél egészséges és karcsú lenni, nemcsak a veszélyes diétákat fontos elkerülnöd, de nem árt, ha az adalékanyagokkal is vigyázol. Videónkból kiderül, miért.

Az orvosok véleménye: nagyon veszélyes!

Miközben a pránával foglalkozók veszélytelennek tartják, az orvosok a pozitív szellemi változások ellenére is rendkívül veszélyesnek ítélik. Már másfél nap ételmegvonás is szövődmények kialakulásához vezet, a folyadékbevitel elhagyása miatti kiszáradásról nem is beszélve, ami akkor kezdődik el, amikor a szervezet folyadékleadása nagyobb, mint a bevitel.

A szövetek elvesztik nedvességtartalmukat, károsodik a vese, a máj, és az agysejtek is felmondják a szolgálatot. Következményként pedig hallucinációkkal járó tudatzavar és kóma is bekövetkezhet, ezért rendkívül kockázatos a szigorú megvonásokkal járó böjt.

OLVASD EL EZT IS!

fagyi sutivel
  • elhízás okai
  • végleges fogyás

Ezért hízol el: a rejtett veszély

csoki torta
  • elhízás okai
  • végleges fogyás

A fogyásgátló, hizlaló hármas

Ezt is szeretjük