Durván meghízhatsz, ha nem eszel ezekből!

Ismerd meg a zsírégető vitaminokat

Az étrendedbe feltétlenül iktasd be a következő vitaminokat.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak kizárólag az a fontos a fogyókúra során, hogy olyan ételeket fogyassz, melyeknek alacsony a kalóriatartalma és a tápértéke. Legalább annyira lényeges, hogy a mindennapi étkezéseidbe olyan ételeket iktass be, amelyekben a következő vitaminok megtalálhatók.

Ezek ugyanis segítenek a zsírsejtek lebontásában, serkentik az anyagcseréd és a salakanyagok kiürítésében is szerepet játszanak, márpedig ez a három az első és egyben legfontosabb lépés a sikeres fogyókúra irányába.

B-vitaminok

A vízben oldódó B-vitaminok, mint a B2-, B3-, vagy B5-vitaminok nagy szerepet játszanak a fogyókúrában. Segítségükkel a szervezet sokkal könnyebben bontja le a zsírokat, fehérjéket és a szénhidrátokat.

A riboflavinnak is nevezett B2-vitamin olyan vegyületeket állít elő a szervezetedben, ami a fehérjéket és a szénhidrátokat hasznos anyagokká alakítja. A B3-vitamin, vagy más néven niacin azon enzimek előállításáért felel, melyek a táplálékot energiává alakítják, míg a B5-vitamin - pantoténsav - a zsír és a cukor lebontásában segít.

Ahhoz, hogy elegendő B-vitamin mennyiséget vigyél a szervezetedbe, iktass be az étrendedbe tengeri halakat, csirkehúst, tejtermékeket, illetve olajos magvakat, például diót és földimogyorót. Mindemellett ne feledkezz meg a zöld színű zöldségekről sem, ezekben különösen sok B-vitamin található.

C-vitamin

Ahhoz, hogy a szervezeted zsírbontása meginduljon, noradrenalinra van szüksége, mely egyebek közt a C-vitaminban található meg. Ez a hormon kivonja a sejtekből a zsírt, amit aztán energiává alakít át, így serkenti a zsírok lebontását. Ugyanakkor a C-vitaminnak a karnitintermelésben is nagy szerepe van; az anyag a vérben található zsírmolekulákat szállítja el, hogy a szervezeted könnyebben el tudja égetni őket.

4 zsírégető vitamin, ami nélkülözhetetlen a fogyáshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Annak érdekében, hogy a C-vitamin valóban a segítségedre lehessen, legalább napi 500 mg mennyiséget, de még jobb, ha legalább 1-2 grammnyit elfogyasztasz belőle naponta. Ugyanakkor nem a mennyiség, sokkal inkább az egyenletes felszívódás, ami fontos. Ezért fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, például kivit, citrusféléket, savanyú káposztát, borsót illetve almát.

D-vitamin

Az ép csontok és fogak védelmében rengeteg kalcium fogyasztását ajánlják az orvosok, ám nem árt tudnod, a kalcium az egyik legerősebb zsírégető anyag is egyben. Egyfajta katalizátorként működik, beindítja az anyagcserédet, így a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetedből.

Ugyanakkor a kalciumháztartás bonyolult felépítésű dolog és az sem jó, ha annyira sok kalciumot viszel be, amivel felborítod, vagyis átesel a ló túloldalára. Ezért fontos, hogy elegendő D-vitamint fogyassz, ugyanis ez tartja egyensúlyban a kalciumbeviteledet, vagyis elengedhetetlen a fogyáshoz.

A D-vitamin fogyasztása azért bonyolult, mert elsősorban az UV-sugárzásból nyeri ki a szervezet, csak kevés ételben található meg: például a kemény sajtok és a halak remek források, ezenfelül a májban és a tojásban is sok D-vitamin található.

Te mit teszel, hogy leadd a felesleges kilókat?

Ezt is szeretjük