Segíti a fogyást, és sokáig eltelít: isteni, szénhidrátszegény karfiolkenyér
Megkenheted különféle krémekkel, és megpakolhatod nyers zöldségekkel is.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Ha valaki változtatni szeretne életmódján, a legelső dolgok egyike, hogy elhagyja a fehér kenyeret, de nem tudja, mivel válthatná ki azt és általában a finomított szénhidrátokat.
Ma már számtalan isteni, egészséges recept létezik a kenyér helyettesítésére: ilyen például a nyers zöldségkenyér, eredeti nevén raw veggie bread, amely lényegében nyers zöldségekből, olajos magvakból és fűszerekből készült vékony tortillalapok.
Isteni, diétás karfiolkenyér
Az egyik leghatékonyabb zsírégető zöldségként tartják számon a karfiolt, az egyik legsokoldalúbb diétás alapanyag, hiszen tele van laktató rostokkal, kevés kalóriát tartalmaz, krumpli vagy rizs helyett köretként is megállja a helyét.

Hozzávalók:
- egy kisebb fej nyers karfiol, rózsákra szedve
- 6 tojás
- 60 ml olívaolaj
- 120 gramm mandulaliszt
- egy teáskanál só
- egy teáskanál sütőpor
- egy teáskanál oregánó
- két teáskanál napraforgómag
- két teáskanál lenmag
- két teáskanál szezámmag
Elkészítés:
A sütőt állítsd 175 Celsius-fokra. A karfiolrózsákat szedd szét, majd dobd őket egy turmixgépbe, és pépesítsd egész porhanyósra. Egy üvegtálban keverd össze a hozzávalókat. Óvatosan keverd össze a masszát, majd öntsd sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába. A tetejét szórd meg napraforgómaggal, lenmaggal és szezámmaggal, majd 40-45 perc alatt süsd aranybarnára.
Ha vékony, tortillaszerű lapokat szeretnél belőle, a masszát lapos tepsire öntsd, süsd addig, amíg meg nem pirul a teteje, majd szeleteld fel pizzavágó késsel.
A karfiolkenyér amellett, hogy sokáig eltelít, roppant egészséges, és a fogyókúrát is támogatja. Tehetsz rá például avokádókrémet, csirkemellsonkát vagy light sajtot és különböző nyers zöldségeket. A tortillás változata kiváló mártogatósnak vagy húsok mellé köretként.
Diétás pizzák
Az alábbiakban mutatunk pár trükköt, amivel egészségesebbé, fogyókúrabarátabbá teheted az otthon készített pizzákat. Így a végeredmény egy gyors és ízletes fogás lesz, ami tökéletesen beilleszthető a diétádba.
Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!

- táplálkozás
- fogyasztó praktikák