8 isteni, laktató ebéd a diétához, ami energiát ad, mégsem hizlal: lassú felszívódású finomságok
Ezek a finom fogások könnyen beilleszthetők a diétába, hiszen energiát adnak, mégsem kalóriabombák.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Az ebéd nagyon fontos része a napnak, hiszen legyen akármennyire is bőséges a reggeli, délutánra már a szervezetnek szüksége van egy újabb energialöketre, hogy a munka és a napi teendők könnyebben menjenek egészen a vacsoráig.
Ahogy a reggelinél, úgy az ebédnél is érdemes odafigyelni arra, hogy lehetőleg minden tápanyagból legyen a tányéron: különösen fontos a fehérje és rostbevitel. Diétás időszakban érdemes szénhidrátból 25-40 grammnyi mennyiségnél meghúzni a határt.
Diétás, laktató ebédötletek
A táplálkozási szakértők szerint az ebéd összeállításánál számos dologra érdemes figyelni, ha azt szeretné valaki, hogy ne csak diétásabb, hanem egészséges is legyen a tányérjára kerülő fogás. A fehérjét ajánlott könnyű, fehér húsokból, így csirkéből vagy pulykából, esetleg halakból fedezni, köretnek pedig válasszunk egészségesebb alternatívákat: ez lehet bulgur, barna rizs és édesburgonya is. Az ebéd akkor ideális, ha tartalmaz zöldséget, ami nemcsak az egészség szempontjából fontos, de a rosttartalom segíti az emésztést, eltelíti a gyomrot, és harcol az éhségérzet ellen. A zöldségek nyersen vagy párolva is fogyaszthatók.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)