8 isteni, laktató ebéd a diétához, ami energiát ad, mégsem hizlal: lassú felszívódású finomságok
Ezek a finom fogások könnyen beilleszthetők a diétába, hiszen energiát adnak, mégsem kalóriabombák.

diétás-ebédek6
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ebéd nagyon fontos része a napnak, hiszen legyen akármennyire is bőséges a reggeli, délutánra már a szervezetnek szüksége van egy újabb energialöketre, hogy a munka és a napi teendők könnyebben menjenek egészen a vacsoráig.

Ahogy a reggelinél, úgy az ebédnél is érdemes odafigyelni arra, hogy lehetőleg minden tápanyagból legyen a tányéron: különösen fontos a fehérje és rostbevitel. Diétás időszakban érdemes szénhidrátból 25-40 grammnyi mennyiségnél meghúzni a határt.

Diétás, laktató ebédötletek

A táplálkozási szakértők szerint az ebéd összeállításánál számos dologra érdemes figyelni, ha azt szeretné valaki, hogy ne csak diétásabb, hanem egészséges is legyen a tányérjára kerülő fogás. A fehérjét ajánlott könnyű, fehér húsokból, így csirkéből vagy pulykából, esetleg  halakból fedezni, köretnek pedig válasszunk egészségesebb alternatívákat: ez lehet bulgur, barna rizs és édesburgonya is. Az ebéd akkor ideális, ha tartalmaz zöldséget, ami nemcsak az egészség szempontjából fontos, de a rosttartalom segíti az emésztést, eltelíti a gyomrot, és harcol az éhségérzet ellen. A zöldségek nyersen vagy párolva is fogyaszthatók.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük