Nagy diéta-körkép
Válassz kitartásod szerint!
Szeretnél rátalálni a leghatásosabb diétára, de tanácstalan vagy? Segítünk kiigazodni a módszerek között!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pritkin-diéta

Ha ezt a diétát követed, túlnyomórészt burgonyát, zöldséget, salátát és gabonát fogyaszthatsz, illetve ügyelned kell a 80% szénhidrát, 10-15% fehérje és 5-10% zsír beviteli arányaira. Három-négy hétig vagy havonta öt-tíz napig alkalmazva hatékony és veszélytelen.

Slim Fast

Amerikai diéta, melynek alapja egy diétás por, melyet nagy sikerrel árusítanak a nyugati gyógyszertárakban. Nálunk más néven sok más hasonló fogyasztó italpor kapható. Előnye, hogy minden fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Burgonya-diéta

A diéta étrendjében a burgonya minden formájában engedélyezett - kivétel a hasábburgonya -, túróval, hallal, hússal, szárnyassal vagy anélkül. Rövid ideig alkalmazva hatékony és veszélytelen, illetve különösen jó vízhajtó.

Rizs-diéta

Elsősorban hántolatlan rizst, nyersételeket, zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket tartalmaz. Rövid ideig alkalmazva hatásos, és valóban fogyaszt.

Fit for Life

A diéta az elválasztó étrendek egy új és népszerű típusa: délelőtt csak gyümölcsöt, délben salátát és pirítós kenyeret, este halat, zöldséget, burgonyát ehetsz.

Dr. Schnitzler-féle intenzív diéta

A diéta szigorúan növényi nyerskosztra épül. Hatásos, azonban nagyon fontos az óvatos és fokozatos átállás, illetve csak rövid ideig alkalmazható.

Módosított böjt

Eredetileg klinikai kúra, amely időközben otthonra is javasolt programmá vált. Célja kiüríteni az emésztőrendszer feleslegeit, a táplálékfelvételt pedig majdnem nullára redukálni. A szervezet így újra felkészül a táplálkozásra. Orvosi ellenőrzés mellett a túlsúlyos embereknek hosszabb kúra javasolt.

Lutz-diéta

A diéta lényege a kenyér nélküli táplálkozás csekély szénhidrát-tartalommal – napi 800-1200 kalória. Hatásos, azonban hosszútávon nem alkalmazható.

Köhnlechnes-villámdiéta

Tíz napos diéta sok zöldséggel, hallal, szárnyassal és salátával. A szervezet vizet veszít, ezáltal súlycsökkenés jön létre.

Max Planck-diéta

A diéta elve a saláta, tojás, sonka, baromfihús és kávé fogyasztása csökkentett szénhidrátbevitel mellett.

Dr. Haas diétája

A sportolók, különösen a teniszezők használják. Célja, hogy a szervezetet lehetőleg sok szénhidráthoz juttassa, hogy könnyebben tudjon energiát előállítani. Elsősorban akkor javasolható, ha a szervezetnek hirtelen új erőre van szüksége.

Hollywood-kúra

A kúra lényege a napi 450-800 kalória, illetve a korlátozott folyadékfelvétel. A táplálék is erősen megszorított: csak paradicsom, hús, kemény tojás és grapefruit megengedett.

Éhség elleni tabletta

Ez egy amerikai irányzat, melyet egyre többen elismernek Európában is. A tabletta csillapítja a heves éhségérzetet, azonban elsősorban a diéta kiegészítőjeként javasolt. Léteznek gyümölcsös és zöldséges ízesítésű ballasztanyag-tabletták is. Többségük a benne található megduzzadó rostok segítségével eredményez teltségérzetet, így fogyasztásuk után kevesebb ételre van szükség.

Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

pita
  • diétakörkép
  • villámdiéták

4 intenzív, de könnyű villámdiéta

Ezt is szeretjük