Több mint 110 kilót fogyott az 53 éves nő a paleo diétával: így néz ki most a 8 unokás nagymama
Dee Hodgson nyolcunokás nagymama sikeresen lefogyott több mint 110 kilót a rendszeres edzésnek, és a paleodiétának köszönhetően.

súlyzós nagyi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dee Hodgson alatt a mérleg egykor 182 kilót mutatott, ekkor már alig tudott mozogni, mindene fájt, és vagy húszfajta különböző gyógyszert szedett, mielőtt belevágott volt a teljes életmód-változtatásba, majd a testépítésbe.

Az 53 éves, nyolcunokás nagymama a túlsúlyából fakadóan különböző egészségügyi problémáktól szenvedett, kettes típusú diabétesz alakult ki nála, mind a fizikai, mind pedig a mentális egészsége romokban hevert. 

Dee Hodgson fogyása

Amikor már járni is alig tudott, elhatározta, hogy megváltoztatja addigi káros szokásait, és az előrecsomagolt, feldolgozott készételek és cukros italok helyett az aktívabb élet és az egészségesebb táplálkozás felé irányította életét. Kipróbálta a paleodiétát, és annyira bevált neki, hogy egy év elteltével már belevághatott az edzésbe is. Előtte olyan mértékű túlsúlytól szenvedett, amivel csak nagyon nehezen tudott mozogni. Ezután pedig, mindenki nagy meglepetésére beleszeretett a testépítésbe. Dee Hodgson az újjászületésének a történetét osztotta meg.

nagyi edzés

- Egyszerűen beleszerettem a testépítésben már abban a pillanatban, hogy elkezdtem erőnléti edzéseket végezni - nyilatkozta a Mirror oldalán Dee Hodgson. - Sokkal több energiám van, és sokkal boldogabbnak is érzem magam, teljesen megváltozott az életem.

Eleinte különböző edzésfajtákat próbált ki, de számára a legjobban a személyi edzővel végzett gyakorlatok váltak be. Ő kalauzolta a súlyemelés világába, és ez volt az első nagy mérföldkő számára a testépítés felé vezető úton. 

Josh Bothwell, akkori személyi edzője nagyon sokat segített neki abban, hogy lefogyjon és megerősödjön, ahogy az edzőterembe járó ismerősei, barátai támogatása is sokat jelentett neki az úton. Olyannyira megerősödött, hogy mára már 335 kilót tud emelni lábbal, 80 kilót felhúzni, és 46 kilót fekvenyomásban kitolni. 

Különböző jótékony célú táncversenyeken is részt vesz, hogy a rászorulókat támogathassa, novemberben pedig megméretteti magát egy testépítő versenyen is, méghozzá a transzformációs kategóriában. Ez azt jelenti, hogy mielőtt a színpadra menne, megmutat egy "előtte" készült képet, hogy lássa a zsűri, mennyit változott az alakja. Nagyon messze áll tőle, hogy mások előtt falatnyi bikiniben álljon, de abban reménykedik, hogy a hasonló cipőben járó nőket ez inspirálni fogja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ma már nehéz belegondolni, hogy egykor helyhez kötötté vált súlya miatt, és depresszióban is szenvedett, állandó fájdalmak gyötörték. Odáig fajult a helyzet, hogy már másoktól függött, nem tudta ellátni magát.

A paleodiéta változtatta meg az életét. Csak természetes eredetű ételeket fogyaszt, amit előír a fogyókúrás módszer, tojást és zöldségeseket. Az egyszerű étrend könnyen követhető és betartható. Ahogy leadta a kilókat, úgy vált egyre ruganyosabbá, mozgékonyabbá és egészségesebbé. Egy év alatt lefogyott 76 kilót, majd elkezdett egy helyi konditerembe járni, és itt indult a testépítés iránti rajongása.

Miután átalakult, 12 kilogrammnyi bőrt is leműtöttek róla. Jelenleg 74-75 kilót nyom, és teljesen új nőnek érzi magát. Eleinte nem is azért diétázott, hogy lefogyjon, egyszerűen szerette volna magát jobban érezni, és enyhíteni betegségeinek fájdalmas tüneteit. De ahogy sikerült leadnia a felesleget, úgy vált egyre motiváltabbá arra, hogy folytassa, amit elkezdett. A súlycsökkenés végül meghozta a várt eredményt, már nem szenved a fájdalmaktól. 

profimedia-0717697171

- Emlékszem, amikor nagyjából egy éve vágtam bele a testépítésbe, az egyik unokámmal játszottam, aki egyszer csak megfordult, és azt mondta, hogy "nagyi, nem is tudtam, hogy te tudsz futni". Abban a pillanatban éreztem, hogy megérte. A testépítés megváltoztatta az életemet, és ezt szó szerint éltem. Most már büszkén tekintek magamra. Visszaveszem azokat az éveket, amiket elragadtam saját magamtól, és amivel még tartozom a jövőbeli énemnek - fejezte be a gondolatmenetét. 

Így alakul át a női arc több mint 30 kiló fogyás után

Az arc már néhány kiló fogyás után is megváltozik, ha az embernek sikerül több tíz kilótól megszabadulnia, akkor égbekiáltó a különbség az előtte-utána képeken.

(Képek forrása: Profimedia.)

Ezt is szeretjük