A datolya 4 áldásos egészségügyi hatása: nem csak a fogyást gyorsítja
Ez a keleti gyümölcs minden évszakban igazi egészségbomba.

Dia

	Mi minden van a datolyában?	A datolyában nagy mennyiségben találhatóak B-vitamin-vegyületek - főleg B1-, B2-, B3-, B5-vitaminok. Emellett C-vitaminban gazdag, A-vitamint tartalmaz, illetve hasznos szénhidrátokat, fehérjét is. Rosttartalma szintén igen magas, emellett pedig nagy mennyiségű kalcium, vas és magnézium is található benne.

Mi minden van a datolyában?

A datolyában nagy mennyiségben találhatóak B-vitamin-vegyületek - főleg B1-, B2-, B3-, B5-vitaminok. Emellett C-vitaminban gazdag, A-vitamint tartalmaz, illetve hasznos szénhidrátokat, fehérjét is. Rosttartalma szintén igen magas, emellett pedig nagy mennyiségű kalcium, vas és magnézium is található benne.

Dia

	Energetizál és szépít	A datolya - a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak hála - rugalmassá teszi a bőrt, és védelmet nyújt az öregedéssel szemben, illetve a csontokat is erősíti. Emellett - főként hasznos szénhidráttartalma, természetes gyümölcscukor-tartalma miatt - a testet és a szellemet is feltölti energiával.

Energetizál és szépít

A datolya - a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak hála - rugalmassá teszi a bőrt, és védelmet nyújt az öregedéssel szemben, illetve a csontokat is erősíti. Emellett - főként hasznos szénhidráttartalma, természetes gyümölcscukor-tartalma miatt - a testet és a szellemet is feltölti energiával.

Dia

	Helyreállítja a bélflórát	Ez a csodás gyümölcs kiváló méregtelenítő hatással rendelkezik, másnaposság vagy mérgezés esetén kifejezetten ajánlják. Emellett, köszönhetően magas rosttartalmának, az emésztésre is remek hatással van, vízbe áztatva, majd azután fogyasztva beindítja az anyagcserét - meglepő, de székrekedés és hasmenés ellen egyaránt használható, utóbbi esetben nem beáztatva. A bélflórát tehát összességében rendbe teszi.

Helyreállítja a bélflórát

Ez a csodás gyümölcs kiváló méregtelenítő hatással rendelkezik, másnaposság vagy mérgezés esetén kifejezetten ajánlják. Emellett, köszönhetően magas rosttartalmának, az emésztésre is remek hatással van, vízbe áztatva, majd azután fogyasztva beindítja az anyagcserét - meglepő, de székrekedés és hasmenés ellen egyaránt használható, utóbbi esetben nem beáztatva. A bélflórát tehát összességében rendbe teszi.

Dia

	Hatásai a szív- és érrendszerre	Mind a vérnyomást, mind a koleszterinszintet csökkenti, káliumtartalmának köszönhetően pedig az agyvérzés kockázatát is redukálja. Vastartalma miatt vérszegénység ellen is kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Hatásai a szív- és érrendszerre

Mind a vérnyomást, mind a koleszterinszintet csökkenti, káliumtartalmának köszönhetően pedig az agyvérzés kockázatát is redukálja. Vastartalma miatt vérszegénység ellen is kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Dia

 	Afrodiziákum  	Nem elhanyagolható tény, hogy a szexuális vágyra is pozitív hatással van, és javítja a férfiak állóképességét. Egy másik vágykeltővel, az étcsokoládéval együtt fogyasztva - akár abba mártva - nemcsak desszertként nagyon finom és egészséges választás, hanem igazi hangulatfokozó is.

Afrodiziákum

Nem elhanyagolható tény, hogy a szexuális vágyra is pozitív hatással van, és javítja a férfiak állóképességét. Egy másik vágykeltővel, az étcsokoládéval együtt fogyasztva - akár abba mártva - nemcsak desszertként nagyon finom és egészséges választás, hanem igazi hangulatfokozó is.

Ezt is szeretjük
Fotó: