Ezt használd cukor helyett: mutatjuk, melyik édesítőszer mire jó igazán
Így használd főzéshez a cukorhelyettesítőket.

cukorpotlo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre közismertebb az a tény, hogy a fehér cukor árt az egészségnek. Mivel egyszerű szénhidrát, így megdobja a vércukorszintet, amely azután hirtelen esik le. Ez nem csak a cukorbetegeknek tesz rosszat, a diétázók egyik legnagyobb ellensége is, hiszen a hirtelen leeső, ingadozó vércukorszint éhséget okoz, amely megnehezíti a diétát.

Ezért is váltanak egyre többen természetes vagy szintetikus cukorhelyettesítőkre, melyek alkalmasak arra, hogy megédesítsék az ételeket és italokat, a kristálycukor hizlaló hatása nélkül.

Cukorhelyettesítők a főzésben

A cukorpótlók nem alkalmazhatók minden ételben a cukor helyettesítésére. Van, amelyik jellegzetes íze miatt nem jó választás a sütikhez, és számos olyan kémiai folyamat zajlik az ételek készítése közben - például a kelesztés vagy a karamellizálás -, amelyhez nem minden cukorhelyettesítő felel meg. Összegyűjtöttük, melyik cukorpótló milyen ételekhez ideális.

A képek forrása: Getty Images

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük