Ezt használd cukor helyett: mutatjuk, melyik édesítőszer mire jó igazán
Így használd főzéshez a cukorhelyettesítőket.

cukorpotlo
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Így nem keni el a sminked a garbó, amikor magadra húzod: egyszerű öltözködési trükkök a modelltől »

Méregtelenítő arcpakolás pattanások és ráncok ellen: igazi antioxidáns-bomba a bőrnek »

Ez a legdivatosabb ruhaszabás most: a garbós nyak minden alkalomra nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyre közismertebb az a tény, hogy a fehér cukor árt az egészségnek. Mivel egyszerű szénhidrát, így megdobja a vércukorszintet, amely azután hirtelen esik le. Ez nem csak a cukorbetegeknek tesz rosszat, a diétázók egyik legnagyobb ellensége is, hiszen a hirtelen leeső, ingadozó vércukorszint éhséget okoz, amely megnehezíti a diétát.

Ezért is váltanak egyre többen természetes vagy szintetikus cukorhelyettesítőkre, melyek alkalmasak arra, hogy megédesítsék az ételeket és italokat, a kristálycukor hizlaló hatása nélkül.

Cukorhelyettesítők a főzésben

A cukorpótlók nem alkalmazhatók minden ételben a cukor helyettesítésére. Van, amelyik jellegzetes íze miatt nem jó választás a sütikhez, és számos olyan kémiai folyamat zajlik az ételek készítése közben - például a kelesztés vagy a karamellizálás -, amelyhez nem minden cukorhelyettesítő felel meg. Összegyűjtöttük, melyik cukorpótló milyen ételekhez ideális.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük