2017-ben ezt kell enned reggelire, ha le akarsz fogyni
Kutatások igazolják a hatékonyságát
Nagyon lecsökkenti az édes íz iránti sóvárgást, és ráadásul finom.

nagykep?cikkid=165306&kep=merleg labak-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

2017-ben előreláthatóan egy nagyon szokatlan, általában hizlalónak hitt étel bukkan majd fel a fogyókúrás menükben, amelyet akár már most is beiktathatsz az étrendedbe, ha megfelelően készíted el.

Noha általában igaz, hogy a csokitorta rettenetesen hizlal, hiszen rengeteg cukorral és zsiradékkal készül, az új trendekben a magas minőségű, diétás alapanyagokból összeállított sütemény nagyon előkelő helyet foglal majd el számos előnyös hatása miatt.

Csokitorta reggelire?

Liz Moskow, a Sterling-Rice Group reklámügynökség kulináris részével foglalkozó vezetője is egyetért abban, hogy a csokitorta egy nagyon trendi diétás reggeli lesz jövőre. Moskow predikciói ritkán hibásak, hiszen a tapasztalt vezető olyan óriások mellett dolgozik, mint a Kellogg's vagy a Heinz.

Megítélése szerint nemcsak otthon lesz nagyon népszerű elkészíteni a csokitortát reggelire, de az éttermekben, divatos cukrászdákban is gyakran felbukkan majd a sütemény diétás változata a reggeli kínálatban.

A csokitorta fogyásra gyakorolt pozitív hatásáról mostanában két tanulmány is született, melyek kiemelten hangsúlyozzák a kakaó előnyeit, illetve azt a tényt, hogy az emberek kifejezetten örülnek, ha egy ízletes ételről derül ki, hogy nem követnek el bűnt azzal, ha rendszeresen fogyasztanak belőle. Ez nagyban segít egy tápláléknak, hogy fogyókúrás trenddé váljon.

A csokoládé rendszeres fogyasztása az Appetite hasábjain megjelent Main-Syracuse Longitudal Study - MSLS - tanulmánya szerint az agy kognitív funkcióra hat ki nagyon pozitívan. Ettől függetlenül a Tel-avivi Egyetem kutatói is arra jutottak, hogy a desszertek fogyasztása segíti a plusz súly leadását, ugyanis akár egész napra képes csökkenteni a szervezet édes íz iránti sóvárgását, így megfékezi a nassolást.

Nem mindegy, milyet eszel

Természetesen a kakaó előnyös hatásait hamar elnyomják azok a problémák, amelyeket a süteményekbe kerülő cukor és vaj okoznak általában, így ha csokitortával szeretnél fogyni, ezek akkor sem megengedettek.

A diétás csokitorta elkészítéséhez éppen ezért valószínűleg majd zab- vagy más teljes kiőrlésű lisztet kell használni, minimális mennyiségű zsiradékkal, sőt, a cukrot is édesítőszer vagy pürésített banán váltja fel. Természetesen még ez az egészséges sütemény sem lesz kalóriamentes, így előreláthatóan szigorú megkötés vonatkozik majd arra is, mennyit ehetsz belőle, és mikor.

Így edd az édességeket a diéta alatt

Ha mértékkel, odafigyeléssel fogyasztod a desszerteket, akkor a fogyókúrás étrendedben is van helyük. Mutatjuk, hogyan kerülheted el a túlevést, illetve fogyhatsz úgy, hogy közben az édes ízt is élvezheted!

Ezt is szeretjük